Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister-beslutning vækker lettelse

Søgeord:

26. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

662 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL: Godt at L118 er taget af bordet.

Tirsdag trak transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt sit lovforslag L118 om overenskomster på godskørselsområdet tilbage.

 

Samtidig blev det slået fast, at retstilstanden fra før NORTRA-dommen skal reetableres. Ministeren har bebudet et nyt lovforslag til efteråret.

 

-Jeg er tilfreds med at ministeren har lyttet til kritikken fra organisationerne, herunder ikke mindst DTL,  siger adm. direktør i DTL, Erik Østergaard.

 

-Det er en meget alvorlig situation for erhvervet, vi har stået i siden Højesterets dom i den såkaldte NORTRA-sag. Der har været gode politiske bud på, hvordan vi kunne få retstilstanden reetableret, men de har ikke kunnet samle de fornødne mandater. Så kom ministeren med sit – der hverken kunne samle organisationerne eller mandaterne. Set i det lys er jeg meget tilfreds med, at forslaget er trukket tilbage.

Tilliden skal genoprettes

-Det er selvfølgelig uholdbart, når så mange organisationer med viden om og interesser i erhvervet må melde pas på et regeringsforslag. Jeg noterer mig, at ministeren nu også taler om en reetablering af retstilstanden, og DTL kommer til at følge processen om formuleringerne og et nyt forslag til efteråret helt, helt tæt.

 

Efteråret kommer således til at byde på endnu en version af det omdiskuterede forslag, og det er lige nu lagt i hænderne på Kammeradvokaten at finde frem til de formuleringer, som skal kunne samle de relevante aktører. Lovforslaget skal efter planen sendes i høring inden sommerferien og fremsættes til oktober.

Mange forsøg

Det bliver så det fjerde eller femte forsøg på at imødegå det problem, der opstod med NORTRA-dommen. Overenskomstnævnet og Trafik- og Byggestyrelsen som myndighed på området har stået i et limbo siden dommen. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg mener, at der er visse politikere og partier, der har gjort denne proces unødigt besværlig og langtrukken og set spøgelser, hvor der ingen er. Set i det lys er ministerens besindelse da også meget positiv, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com