Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister indviede ny motorvej med samkørselsplads

Søgeord:

28. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2265 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) slog to fluer med et smæk, da hun i går indviede Kalundborgmotorvejen og tog første spadestik til den nye samkørselsplads ved den nye motorvej.

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) slog to fluer med et smæk, da hun i går indviede Kalundborgmotorvejen og tog første spadestik til den nye samkørselsplads ved den nye motorvej.Indvielsen fandt sted i tilslutningsanlægget ved Motorvejskryds Holbæk, hvor Vejdirektoratet i foråret 2014 begynder arbejdet med en ny samkørselsplads.

 

- Hvis man kigger på de biler som kører ind ad motorvejen hver morgen, så er der rigtigt mange biler, hvor der kun sidder en person i. Derfor er det en rigtig god idé med sådan en samkørselsplads, hvor man kan mødes og følges i samme bil ind mod København, sagde Pia Olsen Dyhr i sin indvielsestale.

Oprindeligt ikke med i budget

Samkørselspladsen var ikke med i det oprindelige budget for motorvejen, men det er nu lykkedes at få plads i budgettet til blandt andet en samkørselsplads.

Ud over denne giver budgettet også mulighed for at etablere nogle variable hastighedstavler på Skovvejen ved Sdr. Jernløse. De skal få bilister til at sænke farten efter motorvejens ophør (i retning mod Kalundborg) for at forebygge uheld og trafikpropper.

 

Til indvielsen talte også vejdirektør Per Jacobsen fra Vejdirektoratet og borgmester Sørens Kjærsgaard fra Holbæk.

Fra trafik- til motorvej

Vejdirektoratet har siden efteråret 2010 arbejdet på at bygge de første 6,5 kilometer af Skovvejen mellem Holbækmotorvejen (Elverdam) og Ringstedvej (Regstrup) om fra motortrafikvej til firesporet motorvej. Opgraderingen består primært af et nyt tilslutningsanlæg ved Roskildevej, tre nye broer, forlægning af lokalveje og et midterautoværn på hele strækningen.

 

Den nye motorvej er reelt taget i brug i juli 2013. Siden har der har været nogle småarbejder med asfalt omkring ramper og afmærkning. Samkørselspladsen ved Roskildevej står efter planen klar i sommeren 2014, hvorefter Holbæk Kommune overtager driften af denne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com