Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister lover offshore-lettelse

Søgeord:

13. januar 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

502 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen vil modarbejde unødig regulering i offshore sektoren.

 

Et af målene med det af regeringen nedsatte Implementeringsråd er at undgå dobbeltregulering. Derfor glæder det både Maersk Drilling og Danmarks Rederiforening, at regeringen nu vil gøre en aktiv indsats for at undgå dobbeltregulering på offshore med afsæt i en indstilling fra rådet.

 

- Jeg forventer at få en række væsentlige og prioriterede forslag til områder af dansk lovgivning, som med fordel kan kigges efter i sømmene for at se, om vi er gået længere end andre EU lande ved implementeringen af EU-regler, sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, da han lancerede regeringens Implementeringsråd for godt et år siden.

 

Beskæftigelsesministeren står fortsat i spidsen for regeringens indsats mod overregulering, hvor man netop taget stilling til en række forslag fra regeringens Implementeringsråd – herunder også indspil fra det Blå Danmark.

Tidlig indsats

Regeringen vil derfor nu lave en såkaldt ”tidlig indsats” på EU-niveau omkring en udfordring med udstyrsreglerne for Mobile Offshore Drilling Units (MODUer). På dette felt rumler EU nemlig med overvejelser om at lave et nyt lag regler, ved at netop disse fartøjer omfattes af flere produktsikkerhedsdirektiver. Det har regeringen nu besluttet at sætte aktivt ind overfor med en tidlig indsats. Ny regulering fra EU på dette område vil ikke skabe nytte, da området allerede er kendetegnet ved høj sikkerhed. Derfor glæder regeringens beslutning Maersk Drilling.

 

- En udvidelse af direktiverne kan medføre krav om dobbeltdokumentation og -certificering for mobile offshore boreenheder, hvilket reelt set ikke vil forbedre sikkerheden offshore. Derfor er vi hos Maersk Drilling glade for, at der fra regeringens side bakkes op omkring at sikre et EU-regelværk, der både opretholder et robust sikkerhedsniveau offshore samt bæredygtige konkurrencevilkår, siger Frederik Smidth, teknisk chef hos Maersk Drilling.

Sagen er et godt eksempel på, at arbejdsformen med et Implementeringsråd og opfølgning i regeringens Implementeringsudvalg fungerer, mener Danmarks Rederiforening. Foreningen løfter således udfordringer for det Blå Danmark ind i Implementeringsrådet, og man glæder sig over, at regeringen tydeligvis tager de rejste forslag alvorligt.

 

- Vi så allerede i 1. halvår af 2016, at regeringen søsatte en benchmark af rederierhvervets tekniske særkrav med henblik på at fjerne fordyrende, nationale krav, som ikke har helt særligt tungtvejende begrundelser. Med den aktuelle sag om de såkaldte MODU’er, holder man retningen og går aktivt til kamp mod dobbeltregulering. Det er godt nyt for danske virksomheder, og vi ser frem til fortsat at bidrage til det arbejde, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening, som har sæde i Implementeringsrådet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com