Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister møder fiskere og havnechefer

Søgeord:

7. april 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

685 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Havne: Vilje til erhvervsfiskeriet ønskes.

Danske Havne hilser Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsens invitation til serviceeftersyn af fiskeriområdet i 2016 velkommen.

 

Ministeren har inviteret til fiskeriarrangement den 7. april 2016 på Vejlefjord med fokus på, hvad der skal til for at styrke udvikling og vækst i fiskerier-hvervet, og Danske Havne er klar.

 

- Danske Havne har som udgangspunkt, at det, der er godt for havnens kunder, er godt for havnen. Erhvervsfiskeriets rammevilkår bliver hvert år fastsat meget sent, og det påvirker fiskerne og dermed også havnene. Gode og stabile rammevilkår for fiskerne vil have en afsmittende virkning på fiskerihavnene,  udtaler Gitte Lillelund Bech, direktør, Danske Havne.

 

- Fiskerihavnene vil meget gerne fastholde den danske position som EU’s største fiskerination. Vi kan understøtte fiskeriet, blandt andet med nødvendige investeringer i nye faciliteter for fiskerne og følgeindustrien. Det giver arbejdspladser til vands og på land. Derfor ønsker Danske Havne, at det danske program under den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond fremadrettet prioriterer tilskud, der kan sikre det. Havnene finansierer gerne deres halvdel af investeringerne for at fastholde Danmarks førerposition, hvis EU kommer med den anden halvdel, fortsætter Gitte Lillelund Bech.

- Jeg håber, at Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen vil lytte til vores forslag, der alle vil bidrage til regeringens politik om vækst i landdistrikterne. For fiskerihavnene ligger i landdistrikterne. Derfor kunne konklusionen på ministerens arrangement være, at der laves en national strategi for erhvervsfiskeriet, herunder transport, import og eksport og kortlægning af sære regler. Det vil vise ministerens vilje til erhvervsfiskeriet, slutter Gitte Lillelund Bech.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com