Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister nedsætter havneudvalg

Søgeord:

3. maj 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

797 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ekspertudvalg skal se på havneområdet udefra

 

Transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen nedsætter et ekspertudvalg, der skal se på havneloven. Ekspertudvalget er blevet sammensat så det repræsenterer brede kompetencer med viden fra både den kommunale, økonomiske og juridiske verden.

 

De danske erhvervshavne er vigtige knudepunkter for transport og erhverv i Det Blå Danmark. Samtidigt er det vigtigt for regeringen, at konkurrencen mellem offentlige og private virksomheder sker på fair, lige og konkurrencemæssigt forsvarlige vilkår.

 

Derfor nedsætter transport-, bygnings- og boligministeren nu et ekspertudvalg på havneområdet, der kan føre den igangværende evaluering af havneloven videre ved at udbygge vidensgrundlaget om havnene og deres fremtidige udfordringer.

 

Ekspertudvalget skal bl.a. se på, om den nuværende havnelov regulerer de offentligt ejede havnes struktur, aktivitet og organisationsform på en måde, der sikrer klarhed forvaltnings- og konkurrenceretligt. Branchen inddrages ved, at Rådet for Danske Erhvervshavne vil være følgegruppe for arbejdet.

- Det er vigtigt for mig, at ekspertudvalget er sammensat, så det repræsenterer brede kompetencer med viden fra både den kommunale, økonomiske og juridiske verden. De brede kompetencer er efter min vurdering nødvendige for at komme hele vejen rundt om forholdene for havnesektoren og de regler, der regulerer havnenes virksomhed. Når ekspertudvalgets arbejde er afsluttet, vil jeg fortsætte dialogen med sektoren om behovet for ændringer i det nuværende regelgrundlag, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

 

Udvalgsmedlemmerne og tidsplan

Peter Maskell er formand for udvalget. Peter Maskell er til daglig professor på CBS og har mange års erfaring som bestyrelsesmedlem og -formand i CMP og DanskeHavne.

 

De øvrige udvalgsmedlemmer er:

 

- Jens Bødtcher-Hansen, partner hos Kammeradvokaten

- Rikke Søgaard Berth, partner hos Horten

- Pernille Wegener Jessen, professor på Aarhus Universitet

- Carsten Greve, professor på CBS

- Michael Svane, branchedirektør i DI

- Bjørn B. Christensen, direktør i Danske Havne

 

Udvalgets arbejde forventes afsluttet i 3. kvartal 2017.

Havnevirksomheder glade

Udmeldingen fra transportministeren hilses velkommen i Danske Havnevirksomheder, der repræsenterer de privatejede havnevirksomheders interesser.

 

Klaus G. Andersen, formand for Danske Havnevirksomheder, som organiserer de private virksomheder på havnene, er godt tilfreds med ministerens initiativ.

 

- Ekspertudvalget er en vigtig forudsætning for, at vi kan få en grundig evaluering af havneloven. Vi hilser derfor både udvalget og analysen af havnesektoren velkommen – ikke mindst ud fra Danske Havnevirksomheders ønske om en klar rollefordeling på havnene, hvor havneadministrationen står for infrastrukturen (kajer, kraner m.v.), og de private havnevirksomheder står for operationen. Det er princippet i det meste af vores samfundsopbygning herhjemme. Det princip ønsker vi også, at man følger på havnene, siger Klaus G. Andersen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com