Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mittarfeqarfiit advarer mod brug af droner

Søgeord:

12. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2428 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavne, får i stigende grad henvendelser fra private og virksomheder vedrørende regler for brug af droner.

Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavne, får i stigende grad henvendelser fra private og virksomheder vedrørende regler for brug af droner.De ubemandede fly og helikoptere bliver mere og mere populære, og derfor retter Mittarfeqarfiit i en pressemeddelelse nu henvendelse til ejere af droner for at minde om reglerne for brugen af disse i nærheden af lufthavne og heliporte.

 

Ifølge internationale regler er det ikke tilladt at flyve med droner inden for fem kilometer af en lufthavn, hvilket betyder, at der eksempelvis slet ikke må flyves i Nuuk og forstæder. Derudover skal der blandt andet være en radius til bymæssig bebyggelse og afstand til uheldssteder på 200 meter, en minimumsafstand til offentlig vej på 150 meter og dronen må have en maksimal flyvehøjde af 100 meter.

Mittarfeqarfiit oplyser dog, at det grønlandske politi ikke har oplevet episoder, hvor droner har udgjort en risiko for flytrafikken.

 

De øvrige internationale regler for brug af droner kan læses på trafikstyrelsen.dk. /

anga
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com