Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Moduldemo for ministeren

Søgeord:

19. august 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1136 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportminister Hans Chr. Schmidt til demontration af modulær containertrailer.

 

Broshuis modulære containertrailer 2CONnect har haft 12 års fødselsdag i Holland, men er endnu ikke rullet ud på på danske veje med danske nummerplader. Traileren – der kan deles i to – er nemlig ikke typegodkendt i Danmark. Det forhindrer færdselslovens §70 bestemmelse om at der til bil alene må tilkobles ét påhængskøretøj. Derfor kan den ikke indregistreres i Danmark.

 

Derfor demonstrerede Broshuis og Anders Nielsen & Co A/S i går – i samarbejde med ITD – den fikse ”Broshuis-schweizerkniv” for transportminister Hans Chr. Schmidt (V) på CMPs containerterminal på Nordhavnen i København.

 

Den knap 13 meter lange trailer kan uden problemer anvendes som en standard containertrailer til 40-fods containere. Der hvor Broshuis løsning for alvor bliver smart, er ved transporten af to 20-fods containere.

Her kan traileren opdeles i to selvstændige sættevogne – en 2-akslet og en 3-akslet. Dermed opnår transportørerne en hidtil uhørt fleksibilitet. Der er mulighed for en betydelig besparelse på brændstofregningen og dermed også på CO2-regnskabet. Blandt andet fordi det med den samlede 5-akslede trailer kan udnytte den nye danske maksimum for vogntogets totalvægt på 56 tons.

 

Repræsentanter for Trafikstyrelsen undersøgte inden ministerens besøg trailer-løsningen grundigt, og går nu i gang med at overveje en lovliggørelse af den modulære trailere i dansk lovgivning.

 

- Det virker som en lovende løsning, som jeg gerne ser tilladt i Danmark. Der er en markant miljøgevinst, og mulighed for at reducere antallet af lastvogne i trafikken. Jeg syntes også at, det er meget positivt, at både den hollandske chauffør og den danske chauffør, jeg har talt med i dag beretter, at traileren er væsentlig mere stabil og køre med, end mere konventionelle containertrailere, sagde Hans Chr. Schmidt efter demonstrationen.

Transportministeren understrede, at en lovændring afhang af Trafikstyrelsens vurdering af løsningen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com