Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Moppedrenge skal med

Søgeord:

24. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

807 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Minister: Mobile borerigge hører til Det Blå Danmark.

I går besøgte skatteminister Karsten Lauritzen boreriggen Maersk Guardian, som lige nu ligger i Frederikshavn.

 

Her havde han lejlighed til ved selvsyn at se en af de rigge, som med den netop indgåede aftale om finansloven skal kunne overgå til tonnageskat. Ministeren var glad for, at der ad den vej er udsigt til en styrkelse af det Blå Danmark.

 

-Det er jo en ordentlig moppedreng sådan en rig og et meget håndgribeligt eksempel på, at danske rederier er meget aktive indenfor den maritime offshore. Dimensionerne af den type fartøjer går jo først for alvor op for en, når man står med fødderne på dækket og må lægge nakken helt tilbage for at se toppen,  konstaterede ministeren, der samtidig fik øje for det høje aktivitetsniveau på havnen i Frederikshavn.

Netop mobile borerigge er højaktuelle, da Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance og Venstre netop er blevet enige om, at afsætte midler til at få denne type fartøjer ind under tonnageskatten. Det stod klart, at den endelige aftale blev lagt frem for få dage siden.

 

-Jeg glæder mig over, at partierne bag finansloven er blevet enig om at skabe endnu bedre rammevilkår for netop mobile borerigge. For mig at se hører de til i Det Blå Danmark, som er et vigtigt erhverv for landet. Der udestår selvfølgelig noget arbejde med at udmønte aftalen, herunder skal vi også have en ny ordning godkendt i EU. Men signalet fra blå blok er klart – vi vil have en stærk, maritim sektor i Danmark, siger Karsten Lauritzen.

Allerede i forbindelse med aftalen om finansloven tog Danmarks Rederiforening godt i mod denne del af aftalen. For tonnageskat er helt afgørende for, at vi i de kommende år kan fastholde – og måske endda udbygge – den danske position indenfor denne del af rederierhvervet.

 

-Det er godt, at partierne bag finansloven tager hånd om en af de presserende udfordringer for det Blå Danmark. Jeg er helt enig i, at mobile borerigge fortsat skal være en vigtig del af den stærke, danske maritime klynge. Her har blå blok sendt et stærkt signal om, at man vil skabe konkurrencedygtige rammevilkår på det her punkt – det er godt nyt, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening, som deltog i dagens besøg.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com