Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Motor-trafikvej åbnes

Søgeord:

4. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2269 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Der er nogle dage til, men fredag 29. november klipper transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) snoren til den længe ventede motortrafikvej (Rute 21) mellem Tuse og Vig.

Der er nogle dage til, men fredag 29. november klipper transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) snoren til den længe ventede motortrafikvej (Rute 21) mellem Tuse og Vig.Den cirka 20 kilometer lange motortrafikvej forbedrer blandt andet trafiksikkerheden for strækningens mange trafikanter. Samtidig bliver der både lettere og hurtigere adgang til Odden for de mange mennesker, der dagligt benytter færgeforbindelsen over Kattegat.

 

Transportministeren hæfter sig især ved den forbedrede trafiksikkerhed på strækningen.

 

-Det er glædeligt, at projektets udformning kan bidrage til, at trafiksikkerheden på strækningen fremover øges. Hvad enten det drejer sig om at transportere sig til og fra arbejde, fritidsaktiviteter, eller at køre børnene i skole, så får trafikanterne i området nu en meget mere sikker vej at færdes på, siger Pia Olsen Dyhr.

Motortrafikvejen er en såkaldt "2+1-vej” med mulighed for at overhale via et ekstra spor i skiftevis nord- og sydgående retning. Det bliver dermed lettere og mere sikkert at overhale. Derudover kommer der midter-autoværn på hele strækningen, som forhindrer sammenstød mellem to modkørende trafikanter.

 

Samtidig leder den nye motortrafikvej trafikken uden om en række mindre bysamfund, som i dag har meget trafik ind igennem byen. Det gør det nemmere at færdes i byerne fremover og reducerer støjen for de borgere, der bor tæt op ad den nuværende landevej.

 

Vejdirektoratet forventer, at der fremover dagligt kører mellem 10.000 og 15.000 biler på motortrafikvejen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com