Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Motorvej i høring

Søgeord:

22. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

598 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tre forslag er i spil.

Vejdirektoratet sender nu VVM-rapporten om en mulig motorvej mellem Næstved og Rønnede i høring. Rapporten undersøger fire forskellige forslag til en eventuel motorvej samt tre varianter, der har en alternativ tilslutning i Næstved.

 

Forslag A, B og C har forskellige forløb på den vestlige del af strækningen, men har samme linjeføring på den østlige del. Her forløber motorvejen blandt andet tæt på og parallelt med den eksisterede vej gennem Hesede skov. På den måde undgås der to gennemskæringer med både motorvej og den eksisterende vej.

 

Ved Rønnede er der udarbejdet et forslag til tilslutning med Sydmotorvejen, der primært tilgodeser de fleste trafikanter, der kører til og fra hovedstadsområdet.

 

Forslag E er den mest sydlige af forslagene. Den forløber syd om Holme-Olstrup og Toksværd og syd om skoven Denderup Vænge, og tilsluttes Sydmotorvejen syd for Rønnede.

VVM-rapporten belyser bl.a. de trafikale og miljømæssige konsekvenser af hver enkelt forslag, hvilket i øvrigt også ligger i forlængelse af, at VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet.

 

Undersøgelsen blev sat i gang på baggrund af den brede politiske aftale ”Udmøntning af disponible midler i Infrastrukturfonden” fra 2014 mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti.

 

Tilfreds transport- og bygningsminister

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt er tilfreds med, at rapporten nu bliver sendt i høring.

 

-VVM-rapporten giver et godt overblik over de mulige forslag, der findes for en eventuel motorvej mellem Næstved og Rønnede, ligesom den belyser konsekvenserne af hver enkelt linjeføringsforslag, siger han.

Der er afsat otte uger til høringsfasen, så der er tid til en offentlig debat af resultaterne. Undervejs i høringsfasen vil der bliver holdt borgermøder i lokalområdet.

 

Når høringen er afsluttet, vil Vejdirektoratet behandle høringssvarene, som offentliggøres i et høringsnotat. Herefter bliver der udarbejdet en indstilling om projektet med henblik på en politisk stillingtagen og drøftelse af det videre forløb.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com