Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Motorvej lukkes for en nat

Søgeord:

13. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det sidste slidlag på E45 mellem til- og frakørsel 61 Vejle Syd og til- og frakørsel 60 Vejle Nord skal lægges.

Det sidste slidlag på E45 mellem til- og frakørsel 61 Vejle Syd og til- og frakørsel 60 Vejle Nord skal lægges.Det sker i uge 25 fra søndag den 16. juni fra klokken 18.00 til mandag den 24. juni klokken 06.00. Arbejdet foregår kun som aften og natarbejde mellem klokken 18.00 og 06.00. Arbejdet betyder, at der aften og nat kun er ét spor farbart i sydgående retning.

 

Trafikanterne opfordres til at køre forsigtigt, da der i ugens løb ikke vil være striber på vejen. Hastighedsbegrænsningen på strækningen bliver både dag og nat maksimalt 80 km/t.

 

I løbet af ugen bliver det nødvendigt at lukke motorvejen helt for trafik enkelt nat. Det sker onsdag den 19. juni, hvor motorvejen lukker klokken 19.00 og frem til klokken 06.00 torsdag morgen. Motorvejen lukker kun i sydgående retning, den nordgående trafik kan køre normalt hele natten.

Trafikken bliver ledt ned gennem Vejle by via til- og frakørsel 60 Vejle Nord (Horsensvej) og tilbage på motorvejen ved til- og frakørsel 61 Vejle Syd (Fredericiavej).

Lukker motorvejen af hensyn til trafikken

Vejdirektoratet har valgt at lukke motorvejen helt én nat i stedet for at lade trafikken køre samtidig med arbejdet. Der sker for at gøre perioden med arbejde så kortvarig som mulig, fortæller projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen:

 

- Det var bestemt inde i vores overvejelser at lade trafikken køre sydpå hele ugen samtidig med, at der blev lagt asfalt. Men når vi lukker motorvejen en enkelt nat, så bliver entreprenøren hurtigere færdig. Vi skulle have arbejdet i længere tid på stedet, hvis motorvejen skulle holdes åben i hele perioden, forklarer han.

På den måde bliver trafikanterne generet i kortere tid, men skal altså ned gennem Vejle by aften og nat den 19. juni.

 

Den 5. juni lukkede Vejdirektoratet motorvejen på samme sted ved en lignende manøvre. Der var det de nordgående spor, der skulle asfalteres. Lukningen gav først på aftenen omfattende køer og lang rejsetid ned gennem Vejle by.

 

Ifølge Robin Højen Madsen vil Vejdirektoratet gøre alt for, at det ikke sker igen:

 

- Vi har rykket lukningen en time fra klokken 18.00 til klokken 19.00. På det tidspunkt vil trafikken allerede have aftaget meget. Desuden har vi denne gang endnu større fokus på at få trafikanterne ned gennem Vejle by ved hjælp af skiltning og styring af lyskryds i Vejle. Vi samarbejder også med politihjemmeværnet, så alle trafikanter bliver guidet på den bedste måde, siger han, men understreger samtidig, at gener for trafikanterne ikke kan undgås, når motorvejen lukkes

Når asfaltarbejdet er overstået i sydgående retning, så er der seks spor på strækningen – men altså kun på en strækning på 3,5 kilometer. Resten af motorvejudbygningen på i alt 13 kilometer åbner til efteråret.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com