Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Motorvejs-udvidelse starter i dag

13. juni 2017  |  

Udbygningen af E45 går i gang.

Det indledende arbejde med udbygningen af motorvejen mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd går i gang tirsdag den 13. juni. Nødsporene på strækningen skal forstærkes.

 

Arbejdet, der begynder nu, er dermed forberedelse til selve udbygningsprojektet, som først for alvor starter i 2018.

 

Når de nye spor bygges i 2018, skal trafikken lægges om, så den kører i nødsporene. Og det kan de ikke holde til, forklarer projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet:

 

-Nødsporene på strækningen er ikke bygget til tung trafik. Asfalttykkelsen svarer stort set til en cykelsti, og den vil simpelthen blive kørt i stykker, hvis der kører biler og lastbiler derude i en periode. Derfor skal de forstærkes nu, siger han.

Aften- og natarbejde begrænser problemer

Det mest omfattende arbejde bliver udført som aften- og natarbejde for at begrænse konsekvenserne for trafikken. Her vil højre spor på motorvejen blive spærret, og hastigheden på motorvejen reduceres til 80 km/t.

 

Arbejdsperioden er hver aften og nat fra klokken 19.00 til klokken 06.00. Det bliver ikke nødvendigt at spærre hverken til- eller frakørsler under arbejdet, og der arbejdes ikke i weekender.

 

I dagtimerne vil trafikanterne opleve, at nødsporet er spærret og hastighedsbegrænsningen vil være 110 km/t. Begge arbejdsområder vil være omkring tre kilometer lange ad gangen.

 

Robin Højen Madsen forventer, at arbejdet vil medføre kødannelser:

 

-Vi har forsøgt at planlægge arbejdet, så det generer trafikken mindst muligt. Det er derfor en stor del af det ligger aften- og nat. Men det er en meget trafikeret motorvej, så vi kan ikke undgå kø, desværre,siger Robin Højen Madsen.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

534 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com