Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Motorvejs-udvidelse starter i dag

Søgeord:

13. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

535 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Udbygningen af E45 går i gang.

Det indledende arbejde med udbygningen af motorvejen mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd går i gang tirsdag den 13. juni. Nødsporene på strækningen skal forstærkes.

 

Arbejdet, der begynder nu, er dermed forberedelse til selve udbygningsprojektet, som først for alvor starter i 2018.

 

Når de nye spor bygges i 2018, skal trafikken lægges om, så den kører i nødsporene. Og det kan de ikke holde til, forklarer projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet:

 

-Nødsporene på strækningen er ikke bygget til tung trafik. Asfalttykkelsen svarer stort set til en cykelsti, og den vil simpelthen blive kørt i stykker, hvis der kører biler og lastbiler derude i en periode. Derfor skal de forstærkes nu, siger han.

Aften- og natarbejde begrænser problemer

Det mest omfattende arbejde bliver udført som aften- og natarbejde for at begrænse konsekvenserne for trafikken. Her vil højre spor på motorvejen blive spærret, og hastigheden på motorvejen reduceres til 80 km/t.

 

Arbejdsperioden er hver aften og nat fra klokken 19.00 til klokken 06.00. Det bliver ikke nødvendigt at spærre hverken til- eller frakørsler under arbejdet, og der arbejdes ikke i weekender.

 

I dagtimerne vil trafikanterne opleve, at nødsporet er spærret og hastighedsbegrænsningen vil være 110 km/t. Begge arbejdsområder vil være omkring tre kilometer lange ad gangen.

 

Robin Højen Madsen forventer, at arbejdet vil medføre kødannelser:

 

-Vi har forsøgt at planlægge arbejdet, så det generer trafikken mindst muligt. Det er derfor en stor del af det ligger aften- og nat. Men det er en meget trafikeret motorvej, så vi kan ikke undgå kø, desværre,siger Robin Højen Madsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com