Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Motorvejsbyggeri live

Søgeord:

14. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det bliver fremover muligt at følge arbejdet med at anlægge motorvejen mellem Funder og Låsby på tæt hold både øst og vest for Nørreskov Bakke i Silkeborg.

Det bliver fremover muligt at følge arbejdet med at anlægge motorvejen mellem Funder og Låsby på tæt hold både øst og vest for Nørreskov Bakke i Silkeborg.Er du mest til at sidde derhjemme og følge anlægsprojektet bag en computerskærm, så kan du fremover gå ind på vejprojektets hjemmeside og se live-optagelser fra det webkamera, der er sat op ved Vejdirektoratets tilsynskontor på Nørreskov Bakke. Kameraet sender fotos flere gange i minuttet af arbejdet med at anlægge motorvejen på strækningen øst for tilsynskontoret, hvor den store bro, der skal føre Øster Ringvej over motorvejen, bliver bygget.

 

Vil du hellere følge arbejdet på stedet, kan du besøge Vejdirektoratets nye udsigtspunkt. Det er også placeret ved Vejdirektoratets tilsynskontor. Fra udsigtspunktet kan du kigge lige ned i den fremtidige motorvej og følge anlægsarbejdet både mod øst og vest.

Projektleder i Vejdirektoratet Carsten Sandgaard er glad for at kunne invitere silkeborgenserne og andre interesserede tættere på byggeriet:

 

- Vi har oplevet en stor interesse fra borgerne i og omkring Silkeborg for at følge med i anlægsarbejdet, og da arbejdet jo også foregår her midt i byen, synes vi, det er oplagt at give borgerne mulighed for at følge projektet på lidt tættere hold.

Ny bro over motorvejen

I løbet af sommeren arbejder entreprenøren både med at bygge den bro færdig, der skal føre Nørreskov Bakke over motorvejen, og broen længere mod øst, der skal føre Østre Ringvej over.

 

Besøger man udsigtspunktet i løbet af sommeren, vil man også kunne se, hvordan jordankre sættes fast til de spunsvægge, der er vibreret ned i jorden langs den nedgravede motorvej. Jordankrene skal holde spunsvæggene fast, så de ikke vælter, selv om jorden på den ene side graves væk. En del af jorden er allerede fjernet, men der skal graves yderligere 2-3 meter ned i løbet af sommeren.

Den 1. september i år holder Vejdirektoratet åben byggeplads, hvor interesserede borgere kan komme tættere på anlægsarbejdet og få mere viden om, hvordan man bygger en motorvej.

 

Se liveopdateringen på projektets hjemmeside på:

 

www.vejdirektoratet.dk/silkeborg

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com