Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Multimodal debat på Christiansborg

Søgeord:

11. oktober 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1298 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ADP-direktør til godstransportbranchen: Udnyt de modale multimuligheder.

 

Forhenværende transportminister Hans Chr. Schmidt (V) og ADP A/S er her til formiddag vært for en havnekonference på Christiansborg med fokus på multimodale transportløsninger.

 

Efter Hans Chr. Schmidt bød velkommen og introducerede den adm. direktør for de finske havne, Annaleena Mäkilä, der fortalte om udfordringer og mulighederne på transportkorridorerne i EU, og udviklingen på de finske havne.

 

Herefter kunne ADP A/S adm. dirktør, Nils Skeby – meget passende – præsentere det ambitiøse joint venture, som havneselskabet har indgået med pensionsselskabet PFA om milliardinvesteringer og udvikling af tørhavnen i Taulov. Et joint venture, der først blev offentligt kendt i går.

 

Niels Skeby lagde ikke skjul på, at ADP A/S beslutning om at satse på udviklingen af kombiterminalen og transportcenteret ved Taulov i 2014, var drevet af den dalende godsomsætning på havnen i Fredericia, der allerede da kunne mærke, at olieproduktionen i Nordsøen er toppet.

- Bestyrelsen erkendte tidligt, at havnen ikke kunne bære projektet i Taulov alene. Derfor fik ledelsen i ADP besked på, at arbejde for at finde en partner, der ville investere i at udvikle området til et moderne trafikalt knudepunkt for godstrafikken i Danmark og Nordeuropa, fortalte Nils Skeby.

 

Han fremhævede også, at godstransport- og logistikbranchen er præget af en pæn portion konservatisme. Med Europas største dryport – den i Duisburg – som godt eksempel, fastslog Skeby, at det kan lade sig gøre at flytte gods fra vej til bane og sø. Også selv om, der er flere kilometer mellem havn og kombiterminal.

 

- Derfor kan jeg kun opfordre branchens aktører til at udnytte mulighederne, som et udbygget multimodalt trafikknudepunkt kan tilbyde branchen. Det vil naturligvis gavne ADP og PFA, men det vil også gavne de transportører, der forstår at udnytte alternativerne. Det vil også være til gavn for hele samfundet, fordi trængslen på motorvejene bliver mindre, sagde Nils Skeby.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk