Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Myte er dræbt

Søgeord:

23. februar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1108 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Målinger viser gode tilkørselsforhold til Aarhus Havn.

Selvom trafikken på Marselis Boulevard er steget med 25 procent på bare to år, viser nye målinger, at det går hurtigere end tidligere antaget at komme fra slutningen af motorvej E45 til Aarhus Havn.

 

I årevis har der været fokus på, hvordan trafikforholdene i Aarhus udfordrede den erhvervstrafik, der skal til og fra Aarhus Havn. Men nu viser målinger, at det i den værste myldretid kun tager 2 minutter og 16 sekunder mere at køre de 4,15 kilometer, end når der er næsten fri bane omkring midnat.

Tilfældig uge

Målingerne fra en tilfældig udvalgt uge i februar viser desuden, at det tog op til 5 minutter og 34 sekunder at køre de 4,15 km., da trafikken var tættest torsdag eftermiddag mellem kl. 15 og kl. 16. De, der valgte at køre turen natten til fredag fra kl. 01 til kl. 02, tilbagelagde den samme strækning på 3 minutter og 18 sekunder.

 

Mediantiden for alle syv døgn i den pågældende uge viser, at det tager mellem 4 og 5 minutter at køre fra den sidste del af motorvej E45 og frem til havnetunnellen.

 

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen kalder ovenstående målinger for interessante – og måske også mytedræbende.

 

-Vi har i årevis levet med, at forskellige aktører gang på gang har talt om, hvor svært det er at komme til Aarhus Havn. Men nu synes jeg for alvor, at vi har fået bevis for vores påstand om, at tilkørselsforholdene til havnen rent faktisk er ganske gode, siger havnedirektøren.

Behov for tunnel

Men han påpeger også, at det ikke må blive en sovepude og et argument for, at der ikke er behov for en Marselis Tunnel.

 

-Marselis Tunnelen er en nødvendighed. Dels fordi, der kommer endnu mere trafik i fremtiden i takt med, at vi øger vores godsomsætning, men også fordi passagererne til og fra Mols-Linien kommer til at køre den vej, når færgeterminalen flyttes om nogle år. Og dels er Marselis Tunnelen også en hensyntagen til byens borgere, og således en nødvendighed, fordi Aarhus Havn ligger så bynært som tilfældet er, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, og han understreger, at trafikken er steget med hele 25 procent i en to-årig periode fra 2013-2015.

Han peger desuden på, at de nuværende gode tilkørselsforhold alene er et resultat af, at man allerede har gennemført 1. etape af Marselis Tunnelen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com