Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nærmere aftale om ballastvand

Søgeord:

23. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmarks Rederiforening ser tilfreds på behandling af ballastvandkonventionen på mødet i IMO’s miljøkomité, MEPC.

Danmarks Rederiforening ser tilfreds på behandling af ballastvandkonventionen på mødet i IMO’s miljøkomité, MEPC.IMO’s miljøkomité, MEPC, afholdt i sidste uge sit 67. møde. Et af de helt centrale punkter på dagsordenen var ballastvand. Konventionen er nu ratificeret af 43 lande, der tilsammen dækker 32,54 pct. af verdenstonnagen. Det betyder, at der mangler mindre end 2,5 pct. tilslutning, før konventionen har opnået tilstrækkelig ratifikation til at kunne træde i kraft, og flere lande har allerede bebudet, at de er på vej til at ratificere konventionen.

 

Der er imidlertid fortsat en række store udfordringer forbundet med konventionen, og flere af dem blev drøftet på mødet i London. Helt centralt var diskussionen om robustheden af retningslinjerne for typegodkendelse af udstyr.

På mødet blev der opnået enighed om en stramning af retningslinjerne, hvilket betyder, at testkravene forud for typegodkendelse af udstyr vil blive skærpet. Samtidig var der enighed om, at en stramning ikke må resultere i, at de, der allerede har investeret i udstyr, straffes.

Fritagelse

Et andet vigtigt emne var mulighederne for fritagelse for nærskibsfarten, der var blevet bragt op på dansk foranledning. Her besluttede miljøkomitéen, at der skal være en substansdrøftelse af problematikken på det kommende møde i underkomitéen PPR, som har næste møde den 19. -23. januar 2015.

 

-Det er et meget tilfredsstillende resultat både med hensyn til G8 og fritagelsesmulighederne. I forhold til sidstnævnte – hvor vi har oplevet en meget restriktiv tilgang fra myndighederne i vore nabolande – er det tydeligt, at en række andre lande rundt om i verden deler samme bekymring som erhvervet og de danske myndigheder, siger sekretariatschef Peter Olsen.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com