Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nagel/Andresen ved et vendepunkt?

Søgeord:

4. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Padborg-virksomheden sluttede med et plus – men der er stadig et stort minus på driften.

Padborg-virksomheden sluttede med et plus – men der er stadig et stort minus på driften.Der er stadig blodrøde tal i Nagel Danmark A/S (tidligere Andreas Andresen A/S). Padborg-virksomheden slutter ganske vist 2012 med et plus på 87 millioner kroner, men det skyldes først og fremmest, at der er overdraget immaterielle anlægsaktiver for 149 millioner kroner til Nagel i Danmark.

 

Driften er fortsat i minus, om end 2012 kunne tyde på et vendepunkt i koncernen, der efter et minus på driften i 2011 på 63 millioner nu er ”nede” på minus 45 millioner kroner (hvilket også var niveauet for 2010). Det er fjerde år i træk, at Andreas Andresen/Nagel har minus på driften.

Omsætningen faldt dog i 2012. Efter at være steget fra 1,2 milliarder i 2010 til 1,24 milliarder i 2011, faldt omsætningen i 2012 til en milliard. Administrerende direktør Kim Gravesen har tidligere forklaret overfor Danmarks Transport-Tidende, at Nagel går efter ”sunde forretninger” fremfor at have fokus på omsætningsfremgang.

Utilfredsstillende

- Til trods for det gode resultat, er resultatet af den ordinære drift stadigvæk utilfredsstillende, men den igangsatte restrukturering af selskabet og dets aktiviteter fortsættes som planlagt, lyder det fra Nagels danske direktion, Kim Gravesen og Morten Kjærgaard (foto).

 

De peger på, at Nagel Danmark ”gennem fuld integration med moderselskabet Nagel-Groups europæiske distributionsnetværk opnår en ny og forbedret gennemslagskraft på samtlige markeder.”

Padborg-virksomhedens ledelse lover også forbedrede resultater i de kommende år:

 

- Omstillingen af selskabet i retning af en permanent fremgang kommer til at tage tid. Det forsatte arbejde med optimering af virksomheden vil betyde et forbedret ordinært resultat i den kommende periode.

 

Endeligt arbejdes der ifølge Gravesen og Kjærgaard ”målrettet med at tilpasse kapacitetsomkostningerne på både faste anlæg og rullende materiel til den nuværende markedssituation og store fremskridt er allerede opnået på dette område.”

Tysk opbakning

Nagel Danmark A/S har fortsat fuld opbakning fra sine tyske ejere. Nagel Group skød i fjor yderligere 75 millioner kroner i Padborg-virksomheden, der efter et mangeårigt stadigt tættere samarbejde med de tyske ejere, i år skiftede navn til Nagel Danmark.

Nagel Danmark havde 2012 740 ansatte. Det er 120 færre end året før, og 420 færre end for fem år siden.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com