Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nationale regler skal undgås

Søgeord:

14. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

478 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Autonome skibe kræver international regulering.

Fremtidens autonome skibe venter lige rundt hjørnet, og derfor er det vigtigt, at der kommer international regulering på området hurtigst muligt, mener Danske Rederier.

 

Udviklingen inden for autonome skibe går hurtigere end først antaget. Det konkluderer en rapport fra Lloyd’s Register, som blev præsenteret ved London Shipping Week i denne uge. Allerede inden for de næste par år kan de første skibe være sat til søs.

 

Inden det når så vidt, anbefaler rapporten, at der bliver reguleret på området for autonome skibe internationalt, så man dermed undgår selvstændige nationale regler, der kan være svære at håndhæve internationalt, hvis de ikke er ens udformet.

Danske Rederier presser på

Den bekymring deler man hos Danske Rederier, hvor underdirektør Maria Bruun Skipper presser på for, at man i den internationale maritime organisation IMO hurtigst muligt får rammerne på plads for autonome skibe.

 

-Det er vigtigt, vi ikke sidder på hænderne nu og afventer. Politisk er der stor opbakning på området i Danmark, hvor man gerne ser, at man tester autonome skibe på dansk farvand. Men skibsfarten er jo international, og det nytter ikke, at vi arbejder ud fra nationale reguleringer på området, siger Maria Bruun Skipper.

Der er fokus på problemet

I IMO har man fokus på problemet, hvor Danmark og en række andre lande har presset på for at få lavet en analyse af den eksisterende regulering.

 

-Fremtidig regulering skal  tage højde for den hastige udvikling, der sker i øjeblikket, og  vi må også se på, hvilke nuværende regler der blokerer for denne udvikling. Rapporten her viser jo, at det går hurtigere, end man først forventede, og derfor må vi også få sat fart på denne proces, siger Maria Bruun Skipper.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com