Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

10 råd for flere kvinder til søs

Søgeord:

6. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

417 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier lancerer anbefalinger til at skaffe og fastholde kvinder.

 

Taskforcen for flere kvinder til søs har lanceret 10 anbefalinger til rederierne. Målet er at skaffe flere kvinder til søs, men også at sørge for at kvinderne bliver i branchen.

 

Indledningsvis er der identificeret de tre primære barrierer, kvinder møder, når de stævner ud mod en karriere til søs: ” Kultur, karriere, og konflikthåndtering”. Derfra har taskforcen arbejdet mere specifikt med hver af dem og formuleret 10 meget konkrete råd med dertilhørende værktøjer og checkliste.

 

- Vi håber, at rederierne vil tage det her værktøj til sig og bruge det i den daglige kamp for at tiltrække og fastholde kvinder. Vi fornemmer i hvert fald stor opbakning fra branchen, så det er bare med at komme i gang, siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

Ud af i alt cirka 24.000 ansatte i de danske rederier er kun 14 procent kvinder. Blandt søfarende er det endnu færre. 6 procent af de danske søfarende er kvinder, og hvis færgerne udelades, er det kun 3 procent. Det betyder, at hvis ikke rederierne går målrettet til værks i forhold til at få fat i kvinderne, går sektoren ganske enkelt glip af halvdelen af talentmassen.

 

- Der er hård kamp om de bedste hoveder, og derfor er det helt afgørende, at vi knækker nøden og formår at tiltrække og fastholde flere kvinder, siger Anne W. Trolle. /anga.

 

Taskforcens 10 anbefalinger:

  1. Opstil konkrete mål
  2. Gå forrest i ledelsen
  3. Støt kvinderne
  4. Ryd op i sprog og fordomme
  5. Synliggør karrieremuligheder
  6. Gentænk rekrutteringsprocessen
  7. Brug rollemodeller
  8. Tilbyd efteruddannelse
  9. Sig nej til chikane og mobning
  10. Håndter konflikter ordentligt
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk