Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

18-årige Emmelie vil vise andre kvinder ind i transportfaget

Søgeord:

8. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

360 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vendelbo Spedition-chauffør vil nedbryde fordomme om kvinder bag lastbilrattet.

 

Antallet af kvinder, der tager en transportuddannelse, er stigende. Det er man glad for hos Transporterhvervets Uddannelser, der længe har haft fokus på at nedbryde den stereotype forestilling om, at chaufførfaget er et mandefag.

 

En af de kvinder, som er hoppet bag rattet, er Emmelie Vallentin Carlsen på 18 år, som til dagligt kører lastbil for Vendelbo Spedition.

 

Hun er godt klar over, at der hersker fordomme om, at kvinder ikke kan køre bil – og da slet ikke en lastbil. Men det har hun ikke så meget tilovers for, for det har hun bevist, at kvinder godt kan. Og hun vil da også kun anbefale andre kvinder at tage samme vej som hende, siger hun:

- Man skal helt klart tage uddannelsen til vejgodschauffør, hvis man har lyst til at se lidt af verden, samtidig med at man arbejder. Det kræver selvfølgelig en god portion selvstændighed, for der følger meget ansvar med jobbet. Jeg er 18 år gammel, og jeg har allerede kørt alene til Sverige. Det er så vildt at have det ansvar, og jeg glæder mig til at tage mange flere ture til udlandet. Det betyder meget for mig, at jeg kan vise andre kvinder vejen ind i transportfaget, siger hun.

 

Emmelie Vallentin Carlsen er en del af TUR’s ambassadørkorps, og når hun ikke er på skole eller på sin læreplads, går hun forrest med at promovere transportbranchen for at få flere unge ind i faget. Det er derfor muligt for skoler og jobcentre at booke Emmelie til et oplæg, hvor hun vil fortælle om sin vej ind i transportbranchen, lyder det fra TUR. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk