Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

2020 – et år til glemmebogen?

Søgeord:

18. december 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

764 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Leder af Anders P. Gajhede, ansvarshavende redaktør - Transport Tidende.

 

Hvad vil du huske 2020 for?

 

Storbritanniens og EU’s livtag med hinanden om rammerne for en skilsmisseaftale, når UK endegyldigt udtræder af det europæiske samarbejde ved årsskiftet? Den endelige vedtagelse af EU’s Mobilitetspakke – ’Vejpakken’ – der sigter mod mere ordnede forhold og mere lige konkurrencevilkår i den europæiske vejgodstransportbranche? Savnet af et politisk udspil om en infrastrukturplan frem mod 2030? Et skridt nærmere realiseringen af en Kattegat-forbindelse? Molslinjens nye havnefaciliteter i Aarhus? Den tyske domstols endelige grønne lys til Femern-forbindelsen? Mærsks videre færd fra primært containerrederi til logistikselskab? Præsidentvalget i USA? Eller måske endda tilbagemeldingerne fra regeringens klimpartnerskaber?

 

Alle sammen har de været ”store” nyheder i løbet af året, og de har da også alle fået behørig plads på tværs af vores redaktionelle platforme. Sandheden er dog, at en ”disruption” er løbet med næsten al opmærksomheden. Coronapandemien har således lagt sin klamme hånd på alt, i året der gik. Emnet har selvsagt også påvirket journalistikken på Transport Tidende, da internationale og nationale logistikkæder har været påvirket på den ene eller den anden måde. Aktiviteten i en række produktionsvirksomheder er gået kraftigt ned, hvilket har påvirket underleverandører, herunder de tilknyttede transportvirksomheder, og luftfragten har slåsset med kapacitetsproblemer som følge af rejserestriktionernes grounding af stort set den samlede flåde af passagerfly, der bidrager til knap halvdelen af den akkumulerede transport af luftfragt. Men i forhold til mange andre brancher har transportsektoren været forholdsvis forskånet, da pandemien ikke har ændret ved nødvendigheden af forsyningssikkerhed.

Hårdtarbejdende fagfolk har i snart et år arbejdet i døgndrift for at udvikle en vaccine for Covid-19, og i skrivende stund har den første vesterlænding – den 90-årige brite Margaret Keenan – netop lagt overarm til, hvad der kan ende med at blive et lille stik for hende, men et stort stik for menneskeheden. Jeg krydser fingre for, at vaccinen er det første skridt mod en gradvis genåbning af verdenssamfundet, en stabilisering af økonomierne og en hverdag, hvor Covid-19 er noget, der var engang. Og så glæder vi os til at lave journalistik, hvor coronapandemien evig og altid ikke på den ene eller den anden måde danner bagtæppe.

 

På redaktionen håber vi meget, I vil lytte til vores nye podcast, som vi har glædet os til at præsentere. Og vi håber, at I også i det nye år vil læse med – både online og på tryk.

Rigtig god jul og godt nytår!

 

- Anders P. Gajhede, ansvarshavende redaktør - Transport Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk