Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

60 år på Frederikshavn havn

Søgeord:

9. november 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

266 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Jubilæum hos Orskov Yard.

 

I 2018 kan familien Ørskov fejre 60-års jubilæum, da familien således har drevet værftsaktiviteter på havnen i Frederikshavn siden 1958.

 

Arne Ørskov Christensen etablerede dengang Ørskov Christensens Stålskibsværft som et nybygnings-skibsværft, hvor konstruktion og bygning af nye stålkuttere var omdrejningspunktet for aktiviteterne, og gennem årene udviklede Ørskov Christensens Stålskibsværft sig hurtigt til andre og større skibstyper.

 

- I 1972 overtog jeg ansvaret for driften af virksomheden, hvor vi frem til 2003 byggede over 200 skibe. Men med tiden blev konkurrencen fra østen dog for stor, og jeg valgte derfor at lukke nybygningsværftet ned i 2003, siger bestyrelsesformand Niels Ørskov.

 

Det blev begyndelsen på en ny æra for familien Ørskov. Den næste generation overtog driften i det nyoprettede selskab, Orskov Yard A/S - med Jeppe Ørskov som direktør og hans søster Christina Ørskov som bestyrelsesformand. Det nye selskab havde primært fokus på service og reparation af fartøjer fra stort set alle segmenter i den maritime industri.

- Succesen blev opnået sammen med en række stærke samarbejdspartnere fra den maritime klynge i Frederikshavn. Udviklingen gik stærkt, og jeg er meget stolt af at være tredje generation af Ørskov-familien, som er med til at udvikle og drive virksomheden videre – og mon ikke den fjerde generation også er på vej, siger direktør Christina Ørskov.

 

Orskov Yard servicerer fortsat en bred skare af segmenter fra hele den maritime branche. Alle skibstyper i vidt forskellig størrelse, såsom offshore support skibe, færger, fiskefartøjer, tankskibe og militærfartøjer er at finde blandt virksomhedens kunder.

 

- Orskov Yard er geografisk godt placeret og vores faglige og håndværksmæssige niveau er højt. Faciliteterne er moderne, og der investeres til stadighed i værftet, så det også i fremtiden er muligt for Orskov Yard at møde kunderne og deres krav med udgangspunkt i de bedst tænkelige forhold, siger direktør Lars Fischer. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com