Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

61 mio. til forbedring af knudepunkt

Søgeord:

15. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

275 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ADP og Danske Havne glæder sig over stort beløb til ombygning af Afkørsel 61 ved Taulov.

 

Transportministeriet oplyser, at man har afsat i alt 61 mio. kr. til en ombygning af Afkørsel 61 ved Taulov. Pengene kommer fra en pulje på 3,5 mia. kr., der skal bruges på projekter, der binder land og by tættere sammen.

 

Vigtigt knudepunkt

Fredericia- og Taulovområdet har i de senere år konstant bevæget sig i en positiv udvikling mod at blive et centralt transport- og logistikknudepunkt i Danmark. Området er udviklet kraftigt i de senere år, og derfor er det meget positivt, at der afsættes midler til at afhjælpe den trafikale trængsel i området, så Fredericia- og Taulovområdet fortsat kan udvikle sig som et multimodalt knudepunkt, hvor koblingen af transportformerne spiller en væsentlig rolle i at skabe en grønnere transportsektor, lyder det fra Rune D. Rasmussen, direktør i ADP A/S:

- Med udviklingen af Taulov Dry Port gennem de senere år har ADP og Fredericia Havn etableret en førerposition inden for multimodal transport, hvor sø møder vej og jernbane. Vi forventer, at den positive udvikling i området vil fortsætte, fordi virksomhedernes efterspørgsel efter klimavenlig transport og en optimeret logistik skubber væksten og godset i vores retning. Derfor er det afgørende, at kapaciteten på den tilsluttende infrastruktur følger med udviklingen, så der ikke opstår flaskehalse. Så det er en meget positiv nyhed for vores kunder, siger Rune D. Rasmussen.

 

Også i Danske Havne, brancheorganisationen for de danske erhvervshavne, bliver nyheden taget positivt imod. Direktør i Danske Havne, Tine Kirk:

 

- Mere end 70 procent af dansk import kommer ind gennem havnene, og derfor har vi i Danske Havnes udspil om fremtidens infrastruktur fokuseret benhårdt på, at der etableres gode tidssvarende forbindelser mellem havnene og deres opland, så vi har de bedste muligheder for at fremme gods på sø. Derfor glæder jeg mig meget over, at der nu er afsat midler til at lette trafikken omkring Taulov. Dermed får endnu en havn god baglandsinfrastruktur, som er afgørende for klimavenlig transport på sø, siger hun. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk