Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ambitiøse nyuddannede søges

Søgeord:

16. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

286 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Education Esbjerg har taget initiativ til et nyskabende graduate program, som skal bidrage til at tiltrække højtuddannede til området.

 

Blue Water Shipping, Sikkerhedsstyrelsen, Deloitte, Semco Maritime, Telesikring og Viking Life-Saving Equipment har nu åbnet for ansøgningerne til deres pladser i et nyt Co-Business Graduate Program.

 

Det er Education Esbjerg, der har taget initiativ til et nyskabende graduate program, som skal bidrage til at tiltrække højtuddannede til området. Programmet består af et tværgående samarbejde mellem en række af Esbjergs virksomheder, som sammen søger kandidater til opstart i september 2021.

 

To år, seks pladser, fire profiler

Co-Business Graduate Programmet er i luften og i denne første omgang ansættes seks graduates. Sammen har virksomhederne besluttet sig for at søge fire forskellige profiler. Fælles for dem alle, er at de skal have fokus på nytænkende opgaver, der kan sikre fremtidens løsninger:

Civilingeniør profil med interesse for energi, stærkstrøm, maskinteknik, projektledelse eller lignende.

 

Kommerciel/Management profil med interesse for forretningsudvikling, økonomi, digitalisering eller rådgivning og ledelse af organisationsprocesser.

 

Finance profil med interesse for rådgivning, revision og virksomhedens økonomifunktion.

Digital profil med interesse for digital udvikling og understøttelse af forretningen, projektarbejde med afsæt i agile metoder, og nye teknologier som cloud, block chain og AI/ML

 

I Sikkerhedsstyrelsen glæder de sig til samarbejdet med de andre Co-Bu virksomheder samt de 6 graduates:

 

- Sikkerhedsstyrelsen er en styrelse med fuld fart på – vi er ambitiøse, og vi arbejder målrettet for at skabe dynamiske rammer, så borgere og virksomheder træffer sikre valg. Vores arbejdsplads rummer mange faggrupper, og vi arbejder kontinuerligt med at udvikle vores kompetencer og digitalisere vores forretning. Vi ser det som en spændende mulighed at være med i Co-Bu Graduate Programmet, fordi det giver os mulighed for at tiltrække flere ambitiøse nyuddannede talenter – ikke kun til os, men til hele Esbjerg, fortæller Rikke Dragsbæk Jacobsen, HR Partner i Sikkerhedsstyrelsen.

Som Sikkerhedsstyrelsens repræsentant i Co-Business Graduate Programmets styregruppe, der udover Rikke Dragsbæk Jacobsen, også består af repræsentanter fra hver af de andre Co-Bu virksomheder samt to repræsentanter fra Education Esbjerg, ved hun at deltagelsen i programmet kan bidrage til øget relationer på tværs:

 

- Vi ser særligt frem til at møde nogle spændende kandidater, der vil være med til at udfordre det kendte og bidrage til, at vi fortsat kan udvikle os. Vi glæder os også til at styrke vores relationer til de øvrige Co-Bu virksomheder. Vi tror på, at vi gennem et samarbejde på tværs af brancher og interesseområder kan gøre hinanden bedre., slutter Rikke Dragsbæk Jacobsen.

 

Bedste start på karrieren

Programmet er unikt, fordi man ikke kun kommer rundt i forskellige afdelinger hos én virksomhed, men derimod kommer ud til tre forskellige virksomheder og får et indblik i de forskellige forretningsmodeller, brancher og virksomhedskulturer.

 

De seks Co-Bu Graduates vil komme til at opleve et program, som er skræddersyet personligt til hver enkelt. I løbet af de to år vil de komme til at arbejde på tværs af tre arbejdspladser, få en masse erhvervserfaring og benytte alt deres potentiale på forskellige vis, som samlet vil være med til at give et stort løft til udviklingen af den enkeltes faglige, sociale og personlige kompetencer.

Mere end blot et graduate program

Co-Business Graduate Programmet er meget mere end de arbejdsmæssige erfaringer, som gøres hos den enkelte virksomhed. I programmet får Co-Bu Graduates et stærkt bånd til hinanden og samtidig et stort og bredt netværk ude hos virksomhederne. Samarbejdet på tværs af virksomhederne med Education Esbjerg som bindeled gør det muligt at tilbyde unikke kurser, mentorordninger, buddyordninger og et innovationsprojekt, som skal være med til at styrke kandidaterne fagligt såvel som personligt.

 

Det sociale er også vægtet højt i programmet, og undervejs vil der bl.a. være teambuilding dage, netværksmøder virksomhederne imellem og middagsaftaler.

 

Derudover skal det også være så nemt som muligt at finde sig til rette i Esbjerg, og derfor er der også planlagt et pre-boarding forløb. I dette forløb vil der i samarbejde med Esbjergs tilflytterservice blive afholdt arrangementer som Introdage for Co-Bu og Oplev Esbjerg samt hjulpet til med alt fra at finde det rigtige sted at bo til at hjælpe en eventuel partner til også at lande et drømmejob i området.

Alt omkringværende et job spiller en mindst lige så stor rolle som jobbet i sig selv. Det skaber energi og overskud, hvis man kender byen og områdets muligheder, er tilpas i sit boligforhold, har et godt netværk og laver aktiviteter af den ene eller anden art i sin fritid. Det betyder noget.

Jeg har set det mange gange og mærker det nu selv, hvor jeg er i gang med at flytte min egen familie fra Aarhus til Esbjerg-området. Vi vil give de kommende Graduates den bedste start på karrieren. Det får vi ved at have øje for hele pakken. Derfor er Co-Bu meget mere end blot et graduate program, fortæller Anne Sofie Skou Jessen, HR-Partner i Education Esbjerg.   /Smir

--

 

Fakta Boks:

 

Graduate Programmet hedder ”Co-Business Graduate Program. (Co-Bu)” og faciliteres af Education Esbjerg.

 

Deltagende virksomheder: Blue Water Shipping, Deloitte, Semco Maritime, Sikkerhedsstyrelsen, Telesikring og Viking Life-Saving Equipment,

 

Programmet løber over en 2-årig periode, hvor hver ansat roterer mellem tre arbejdspladser.

 

Der er seks graduate stillinger.

Ansøgningsfristen er den 4. marts 2021. Ansøgningen sendes via stillingsopslaget på

Co-Bu.dk/sog-her/

 

Der vil blive afholdt online Co-Bu Talks henholdsvis onsdag den 17. februar 2021 kl. 15-16 og tirsdag den 23. februar 2021 kl. 10-11. Tilmelding gøres via links, som kan findes i stillingsopslaget på Co-Bu.dk.

 

På Co-Bu.dk kan man tilmelde sig og modtage mere information samt se præsentationsvideoer af hver virksomhed.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk