Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Antallet af uddannelsesaftaler er steget markant

Søgeord:

9. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

204 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ATL: Flere aftaler med chaufførlærlinge end for fem år siden.

 

ATL’s medlemsvirksomheder indgår markant flere uddannelsesaftaler med chaufførlærlinge, end de gjorde for fem år siden. Og den udvikling ser ud til at fortsætte.

 

I 2016 indgik ATL’s medlemsvirksomheder 328 uddannelsesaftaler. Siden er der år efter år sket en stigning, så antallet af indgåede aftaler i år havner på 531. Det viser beregninger, som ATL har foretaget på baggrund af data fra Styrelsen for IT og Læring og uddannelsesstatistik.dk. Det samlede antal uddannelsesaftaler for vejgodstransport, der for eksempel også omfatter handels- og industrivirksomheder, tegner sig for samme udvikling, så tallet er tæt på 1.000 aftaler.

 

- Stadig flere virksomheder tager ansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft. Det er en markant og særdeles positiv udvikling, siger Lars William Wesch, branchedirektør i ATL.

Den positive udvikling vil sandsynligvis fortsætte. En undersøgelse, som ATL har foretaget blandt medlemmerne, viser, at godt halvdelen af virksomhederne planlægger at ansætte en eller flere lærlinge i løbet af 2022. Og 43 procent af virksomhederne svarer, at de planlægger at øge antallet af lærlingekontrakter til næste år.

 

- I nogle tilfælde er det svært for virksomhederne at finde unge mennesker, som ønsker at arbejde i branchen. Og det er naturligvis en forudsætning for at planerne går i opfyldelse. Men det er godt at se, at virksomhederne kaster sig ind i kampen, siger Lars William Wesch. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke