Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Atkins-direktør fylder 50

Søgeord:

11. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

212 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Per Lindholm Larsen har i snart otte år besat flere ledende stillinger hos Atkins.

 

Per Lindholm Larsen, direktør for Consultancy hos rådgivervirksomheden Atkins Danmark A/S, fyldte i går torsdag 50 år.

 

Per trådte tidligt ind på arbejdsmarkedet som 23-årig, da han var færdiguddannet cand.geom. fra Aalborg Universitet. Selvom Per oprindeligt er fra Ringsted, valgte han at tilbringe sine studieår i Aalborg, som han kun nødigt forlod til fordel for de attraktive jobmuligheder i København. I 10 år arbejdede Per som projektleder og afdelingsleder med produktion af digitale kort og udvikling af GIS-systemer.

 

Ledelsesopgaverne gav Per lyst til at læse en MBA på CBS, hvor også lysten til at prøve kræfter med en stor organisation opstod. Valget faldt på transportsektoren og Banedanmark, hvor han tilbragte de næste 9 år i forskellige stillinger.

I Banedanmark begyndte Per som afdelingsleder for Miljø, Ekspropriation og Broer, og senere startede han Teknisk Udviklingsafdeling, hvor de spæde stadier af nye teknologier og løsninger til jernbanen skulle udvikles. Igennem årene blev det mere til organisatorisk udvikling, herunder oprettelsen af et nyt strategisekretariat, som skulle implementere planen med det sigende navn; Styr på banen. Per blev strategichef og leder for afdelingen, som de næste år gennemførte en større genopretning af forretningen og dermed skabte forudsætningerne for de kommende års store investeringer i nye signalsystemer og elektrificering. Med årene blev det mere og mere en intern konsulentfunktion, som bistod forretningen med diverse udviklingsprojekter.

 

Efter 9 år med organisationsarbejde og konsulentrollen i Banedanmark savnede Per at beskæftige sig med drift og selv at kunne føre planerne ud i livet. Derfor takkede han ja til stillingen som afdelingschef i Atkins' store signalafdeling, som han stod i spidsen for i 5 år. Derefter blev han direktør for Transportation Systems og senere for området Consultancy, som indbefatter afdelingerne Project Delivery, Risk Management, GIS og IT samt Planlægning og arkitektur. I sin nuværende rolle har han langt fra sluppet jernbanen som felt. Han er dybt involveret i blandt andet samarbejdet med lokalbanerne, DSB og BaneNOR i Norge.

Hver morgen tager Per toget fra Sorø, hvor han bor sammen med sin kone.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com