Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Belgien skaber Europas største eksporthavn

Søgeord:

18. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

311 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Sammenlægningen af havnene i Antwerpen og Zeebrugge er nu en realitet.

 

Havnene i belgiske Antwerpen og Zeebrugge vil fra nu af sammen fortsætte rejsen under navnet Port of Antwerp-Brugge. Sammenlægningen af havnene skaber samtidig Europas største eksporthavn.

 

På en nyligt afholdt ekstraordinær generalforsamling underskrev de to byer aktionæroverenskomsten for det samlede havneselskab. I dag deler Port of Antwerp-Bruges den konkrete manifestation af sin ambition - at blive en verdenshavn, der forener økonomi, mennesker og klima med resten af verden.

 

Havnen beskæftiger ikke færre end 74.000 direkte og 90.000 indirekte arbejdspladser og er med en værdi på næsten 21 mia. euro eller 4,5 procent af det belgiske BNP langt den største økonomiske motor i Belgien.

 

Port of Antwerp-Bruges har ambition om at blive den første globale havn til at forene økonomi, mennesker og klima. Havnen planlægger at styrke sin position yderligere i den internationale logistikkæde, tage en ledende rolle i energi- og digitalomstillingen og samtidig skabe bæredygtig merværdi for samfundet som helhed. Ikke kun for området i Antwerpen og Zeebrugge, men også for alle mulige interessenter i den bredere nationale og internationale region, lyder det.

Annick De Ridder, viceborgmester i Antwerpen og præsident i ledelsesbestyrelsen i Port of Antwerp-Bruges:

 

- Den forenede havn er ikke kun den økonomiske motor i Flandern, men tilsammen vil havnene i Antwerpen og Zeebrugge også udgøre den største eksporthavn, største gennemstrømningshavn for køretøjer og det førende kemiske knudepunkt i Europa. Havnen i Antwerpen-Brugge har samtidig store ambitioner om at blive energiporten til Europa som en 'grøn havn'. Kort sagt bliver der skrevet flamsk økonomisk historie her i dag.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk