Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Chauffører i fokus på Transport 2019

Søgeord:

13. februar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

227 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmarks dygtigste chauffører hædres.

 

Når Transport 2019 løber af stablen i marts, bliver der sat fokus på nogle af landets allerdygtigste chauffører, når der afholdes DM for transportlærlinge, Scania Driver Competitions, og når Årets Chauffør kåres for første gang.

 

DM for transportlærlinge består af to særskilte konkurrencer - DM for Chaufførlærlinge og DM for Lagerlærlinge.

 

- Det er altid en kæmpe oplevelse for deltagerne, når de skal dyste mod hinanden på den store scene foran et publikum. Der er nerver på, men de får en oplevelse for livet. Det faglige niveau er højt, så der bliver kamp til stregen for de dystende lærlinge, fortæller Jan Lillelund fra AMU Transport Danmark, der står bag konkurrencerne.

 

Som noget nyt afholder Scania en del af deres chaufførkonkurrence om lørdagen under Transport 2019.

- Scania betragter chaufføren som det vigtigste aktiv med hensyn til økonomi, miljø og sikkerhed, og deltagerne skal vise deres evner indenfor defensiv og brændstoføkonomisk kørsel, kontrol af køretøjet, lastsikring samt brandbekæmpelse og førstehjælp. De skal også vise deres værd ved forskellige manøvreprøver som præcisionskørsel, forlæns- og baglæns slalomkørsel samt en ny vandudfordring. Vinderen af Scania Driver Competitions kan se frem til intet mindre end en spritny Scania lastbil, så der er uden tvivl nerver på, når øvelserne skal gennemføres, fortæller Jannie Christiansen, Marketing & Communication Manager, Scania Danmark A/S.

 

For første gang uddeler 3F, DTL samt Rådet for Sikker Trafik prisen 'Årets Chauffør' på Transportmessen.

 

- Prisen går til en chauffør, der har bidraget med en særlig trafiksikker indsats i sin virksomhed. Med prisen ønsker vi at anerkende de mange dygtige og trafiksikre danske erhvervsbilister, der hver eneste dag er med til at holde vejene sikre. Vi ønsker herved at inspirere andre bilister til en mere trafiksikker kørsel, siger Mathias Hjorth Frederiksen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Hos MCH glæder man sig over, at der bliver fokus på de mange dygtige chauffører under Transport 2019.

 

- Vi er stolte af det rekordstore aktivitetsprogram, og ikke mindst er vi glade for, at vi kan være med til at sætte fokus på de mange dygtige chauffører og lagerarbejdere, som helt bogstaveligt er med til at få hjulene til at dreje rundt i Danmark, siger Nikolaj Jørgensen, projektleder, MCH A/S. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com