Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

CMP udpeger rådgivere til Ydre Nordhavn

Søgeord:

19. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

237 gange

Læses i øjeblikket af:

0

COWI og Rambøll skal yde teknisk rådgivning om blandt andet den ny containerterminal.

 

COWI og Rambøll bliver tekniske rådgivere for Copenhagen Malmö Port (CMP) i det kommende udviklingsprojekt i Ydre Nordhavn i København. Opgaven omfatter dermed blandt andet teknisk rådgivning op til etableringen af en ny containerterminal med tilhørende anlæg og infrastruktur, etablering af kontor og administrative faciliteter samt plads til relevante myndigheder.

 

Det var i september 2020, at CMP indledte udbudsprocessen for teknisk rådgivning til fremtidige udviklingsprojekter i Ydre Nordhavn i København, hvor CMP blandt andet planlægger at flytte den eksisterende containerterminal på Levantkaj inden for få år.

 

- CMP er i konstant udvikling. Et af vores større projekter lige nu er udviklingen af helt nye arealer i Ydre Nordhavn i København inklusive blandt andet opførelsen af en ny containerterminal. Den eksisterende containerterminal i København har i forvejen en meget høj kapacitet med sin strategiske beliggenhed og tilhørende infrastruktur. Med flytningen af terminalen til Ydre Nordhavn forstærkes dette yderligere, når der etableres nye og effektive faciliteter lige ved siden af moderne infrastruktur. Som en vigtig succesfaktor i dette arbejde er der behov for erfarne og kompetente tekniske rådgivere med stor kapacitet. Det har vi nu fået i form af COWI og Rambøll, og vi glæder os rigtig meget til vores fælles samarbejde, siger Povl Dolleris Røjkjær Ungar, driftsdirektør hos Copenhagen Malmö Port.

Brian Foged, vicepræsident for COWI’s marine og foundation engineering afdeling, ser frem til samarbejdet med Copenhagen Malmö Port og Rambøll.

 

- Etablering og fremtidssikring af marine- og kystinfrastruktur ligger vores team inden for vandbygning, havne og kystteknik tæt på hjerte, og vi glæder os meget til at komme i gang med opgaverne. For at sikre bedst mulige betingelser for CMP og alle brugere af containerterminalen, har vi også mulighed for at trække på yderlige kompetencer fra vores kollegaer i transport-, energi- og byggeridivisionerne samt Arkitema. Det er en ære at være med i udviklingen af Ydre Nordhavn og havnemiljøet i Øresund.

 

Per Kristensen, projektchef hos Rambøll ser også positivt på samarbejdet:

- Vi er meget glade for at blive udpeget som teknisk rådgiver på dette projekt og ser nu frem til, i tæt samarbejde med CMP, at udvikle det cirka 45 hektar store areal i Ydre Nordhavn til at rumme fremtidens havnefaciliteter i verdensklasse med fokus på innovative og bæredygtige løsninger. Vi har med succes gennemført rådgivning på krydstogsterminal 4 og containerterminalen og ser nu frem til at fortsætte det gode samarbejde, hvor vi kan byde ind med bred vifte af multidisciplinære rådgiverkompetencer indenfor havneområdet, byggeriområdet og byudvikling, så vi kan hjælpe CMP med at realisere deres vision om at udvikle fremtidens havn og understøtte deres rolle som vækstkatalysator i Øresundsregionen.

 

Samarbejdet indledes helt fra starten af COWI og Rambøll, og aftalen strækker sig over en fireårig periode med mulighed for en forlængelse på yderligere to år. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk