Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Cowi totalrådgiver på sidste etape til Kalundborg

Søgeord:

9. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

169 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Selskabet vinder rådgiverudbud på tredje og sidste etape.

 

Inden byggeriet af tredje og sidste etape af Kalundborgmotorvejen i Nordvestsjælland går i gang, bliver miljøkonsekvensvurderingen til projektet fra 2012 opdateret, projektet bliver detailprojekteret, og Vejdirektoratet skal finde de rette entreprenører til at udføre arbejdet.

 

De opgaver har Vejdirektoratet netop besluttet, at Cowi A/S skal hjælpe med som totalrådgiver på projektet.

 

Projektleder Christian Tolderlund, Vejdirektoratet, siger:

 

- Vi ser frem til et konstruktivt samarbejde med Cowi A/S og til at komme videre med arbejdet med at anlægge den sidste del af Kalundborgmotorvejen, som er vigtig for håndteringen af den fremtidige trafikvækst og samfundsudvikling i Kalundborg og Holbæk i Nordvestsjælland. Vi modtog en række kvalificerede bud på opgaven, og med Cowi A/S har vi fundet en god samarbejdspartner til at fuldføre Kalundborgmotorvejen.

I alt fire rådgivere – alle fra Danmark - viste interesse for opgaven. Cowi A/S løb med sejren, da virksomheden havde den bedste kombination af pris og organisations- og opgavebeskrivelse.

 

Regionsdirektør Laila Krytz, Cowi A/S, siger:

 

- Vi glæder os utrolig meget til at bidrage til implementeringen af dette længe ventede projekt, som både lokalt og regionalt har en stor betydning. Kalundborgmotorvejens Etape 3 giver bedre mobilitet for både pendlere og virksomhederne og har derfor stor samfundsmæssig effekt. Jeg glæder mig til som projektleder at stå i spidsen for Cowis projekthold og ser frem til samarbejdet med Vejdirektoratet på denne fagligt meget spændende opgave.

 

Som en af de første arbejdsopgaver skal Cowi det kommende forår gennemføre nye feltundersøgelser på strækningen fra Regstrup til Kalundborg. Feltundersøgelserne skal blandt andet kortlægge plante- og dyrelivet for at vurdere de miljømæssige konsekvenser af projektet. Det sker som en del af opdateringen af miljøkonsekvensvurderingen fra 2012.

Det bliver også Cowi A/S’ opgave at lave skitse- og detailprojektering af den nye motorvej og udarbejde udbudsmateriale for de enkelte entrepriser. Derudover skal de stå for fagtilsyn.

 

Rådgiveraftalen løber til og med udgangen af 2029, og det er umiddelbart planen, at anlægsarbejderne begynder omkring 2024/2025, og at den sidste etape af Kalundborgmotorvejen kan åbne i 2028. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke