Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danmarks nye energiklynge får direktør

Søgeord:

19. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

321 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Glenda Napier skal stå i spidsen for Energy Cluster Denmark.

 

Glenda Napier, der siden 2016 har stået i spidsen for Energy Innovation Cluster, skal nu stå i spidsen for Energy Cluster Denmark, Danmarks nye klyngeorganisation for energiproduktion, der er en samling af klyngerne Energy Innovation Cluster, House of Energy og CLEAN Energi.

 

Med valget af Glenda Napier som direktør for Energy Cluster Denmark får klyngeorganisationen en visionær, erfaren og dynamisk direktør i spidsen, lyder det fra Energy Cluster Denmarks bestyrelsesformand, Peder Østermark Andreasen:

 

- Hun er ganske enkelt en velkvalificeret kandidat, som også i et stærkt ansøgerfelt formåede at lyse klart. I Danmark har vi store ambitioner for energiområdet, og det kræver innovation at nå i mål. Det er helt afgørende, at den ny direktør i Energy Cluster Denmark med en tydelig vision og et stærkt drive kan stå i spidsen for den samlede innovationsindsats. Glenda har bevist, at hun evner at samle sektoren om en stærk klyngevision. Det bliver der brug for i Energy Cluster Denmark, hvor vi får et endnu større virkefelt, siger Peder Østermark Andreasen.

46-årige Glenda Napier ser frem til at stå i spidsen for innovationsarbejdet i en samlet energisektor:

 

- Det er en utrolig spændende opgave, og jeg glæder mig til at arbejde målrettet på at løse sektorens konkrete udfordringer og levere tydelige, målbare resultater til gavn for danske virksomhedernes konkurrencekraft og en grøn omstilling af Danmark. Vi skal samarbejde på tværs af et samlet energisystem for at levere den innovation, som er nødvendig for at nå vores mål om 70 procent reduktion af CO2-udledningen i 2030, siger Glenda Napier.

 

Hun ser et tydeligt potentiale i et styrket samarbejde på tværs af energisektoren i et sammenhængende energisystem.

 

- Vi skal samle medlemmerne på tværs af hele energisystemet og skabe et dansk Silicon Valley på energiområdet. Verden efterspørger nye energiteknologiske løsninger, og rigtig mange ser til Danmark for at finde dem. Vi har alle forudsætninger for at udvikle banebrydende innovation i partnerskaber mellem SMV’er, globale markedsledere, offentlige institutioner og førende forsknings- og vidensinstitutioner, siger Glenda Napier.

Energy Cluster Denmark er fusioneret med effekt fra 1. juli 2020. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com