Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk søfarts nye stemme i EU

Søgeord:

4. december 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

81 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Jens Valdemar Krenchel ny EU-sekretariatschef i Danske Rederier.

 

Jens Valdemar Krenchel skal fremover lede Danske Rederiers EU-kontor i Bruxelles, hvor Danske Rederier har været repræsenteret siden 1989.

 

Han indtræder samtidigt i Danske Rederiers ledergruppe som chef for organisationens EU-repræsentation, der består af i alt fire ansatte. Han afløser således Casper Andersen, som er fratrådt.

 

- Jeg er glad for at kunne byde Jens velkommen i Det Blå Danmark. Jens er en kapacitet, med betydelig indsigt i EU-forhold. Jens vil blive en stærk stemme for dansk søfart i Bruxelles. Søfart er Danmarks største eksportsektor og mest globale erhverv, hvorfor rederierne hele tiden er afhængige af internationale og konkurrencedygtige rammevilkår. Her kommer Jens til at spille en vigtig rolle i at sikre Danmarks og EU's positioner som maritime kraftcentre, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

Jens Valdemar Krenchel er uddannet jurist fra Københavns Universitet, er tidligere konstitueret landsdommer i Østre Landsret, og har i nærved 10 år siddet i spidsen for Realkreditrådets - og efter fusionen Finans Danmarks - Bruxelleskontor, senest som EU-direktør. Her har han i kølvandet på den globale finanskrise været med til at sikre, at det danske realkreditsystem fortsat består, og er ved at få sin egen EU-lov.

 

- Dansk søfart har om muligt større betydning for Danmark, end hvad realkreditten har for boligmarkedet. Jeg er derfor stolt over at blive en del af dansk søfart og er ydmyg overfor at videreføre den tætte dialog med aktører og politiske beslutningstagere i Bruxelles og resten af Europa. Det er mit fokus, at dansk søfart hele tiden skal styrkes både internationalt og globalt, siger Jens Valdemar Krenchel.

Jens Valdemar Krenchel tiltræder stillingen 1. januar 2019. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com