Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dekra lancerer jobportal for chauffører

Søgeord:

30. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

287 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny jobportal skal gøre det nemmere for chauffører og vognmænd at finde hinanden.

 

Mange vognmænd skal ansætte flere chauffører i de kommende måneder, viser rundspørge ifølge Dekra, der uddanner chauffører.

 

Derfor vil virksomheden gøre det nemmere for landets chauffører at finde ledige jobs i transportbranchen – og samtidig gøre det lettere for vognmænd at rekruttere nye chauffører.

 

Derfor har den landsdækkende udbyder af transportuddannelser, lanceret en ny jobportal på www.transport-job.dk

 

Her kan chauffører få overblik over de opslåede stillinger og bruge søgekategorier som jobfunktion, arbejdstid, geografi og lønramme til at finde de jobs, der interesserer dem.

Brug for flere chauffører

Portalen kommer på et tidspunkt, hvor mange af landets vognmænd forventer at få brug for flere chauffører. I en analyse, Dekra har foretaget blandt 400 transportfirmaer, svarer 40 procent af godsvognmændene, at de skal ansætte chauffører inden for de kommende tre måneder. 56% af godsvognmændene svarer derudover, at det er en udfordring at skaffe kvalificerede chauffører.

 

Også vognmænd inden for persontransport, der har været hårdt ramt under COVID-19, ser lys forude.

 

Således svarer 32 procent af de adspurgte vognmænd inden for persontransport, at de skal ansætte chauffører indenfor de kommende tre måneder.

 

Dog er særligt turistbusbranchen fortsat ramt. Her forventer kun 22 procent af vognmændene at skulle ansætte inden for de næste tre måneder.

Seriøs matchmaking

Dekras ambition er at skabe Danmarks største specialiserede jobportal for transportbranchen.

 

- Der har manglet et seriøst sted, hvor man som chauffør kan få et godt overblik over de vognmænd, som mangler chauffører. Ofte ser vi opslag i diverse Facebook-grupper og på mindre jobsider. Det gør det vanskeligt og meget tidskrævende for chauffører at finde drømmejobbet. Derfor vil vi med den nye jobportal samle alle relevante jobs i branchen ét sted. Branchen skriger på flere chauffører, og ud over at uddanne dem bør vi også lette chaufførernes muligheder for at finde de ledige jobs,” siger administrerende direktør i Dekra Danmark, Peter Laursen.

Gevinst for vognmændene

Afdelingsleder i det fynske transportfirma Poul Schou A/S, Casper Juul, mener, at den nye jobportal også bliver en gevinst for vognmændene.

 

- Det er en god idé med en specifik jobportal målrettet kandidater med netop de færdigheder, vi gerne vil tiltrække. Vi er måske ikke så hårdt ramt af chaufførmanglen som andre transportvirksomheder, fordi vi i kraft af vores samarbejde med Dekra godt tør starte op med folk uden den store erfaring. Vi finder noget kørsel, som er håndterbart for folk, der er nye i faget. Men når det gælder mere specifikke lastbiler, er der større konkurrence i markedet om de dygtige chauffører, og der vil den nye jobportal være et vigtigt vindue for os som en virksomhed, der kan tilbyde spændende arbejdsopgaver, siger han.

- Målet med Jobportalen er at have 200 vognmænd på Jobportalen inden årets udgang og med den nuværende interesse, ser det mål ud til at blive opfyldt hurtigt, siger Peter Laursen fra Dekra.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk