Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Der er stadig for mange arbejdsulykker

Søgeord:

12. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

144 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kommentar af Lars William Wesch, ATL.

 

”Antallet af arbejdsulykker inden for vejgodstransporten er heldigvis faldet i de senere år. Men sammenlignet med andre brancher sker der mange ulykker, så der er stadig brug for at gøre en indsats for at få antallet af arbejdsulykker bragt ned.

 

Arbejdstilsynet har netop opgjort antallet af arbejdsulykker, der er sket inden for de seneste seks år. Inden for vejgodstransporten har der i gennemsnit været 352 anmeldte arbejdsulykker per 10.000 beskæftigede. Det er over dobbelt så mange som gennemsnittet i alle brancher på 152 anmeldte arbejdsulykker.

 

Men hvis man dykker lidt ned i tallene, kan man se, at der er sket et fald i antallet af ulykker de seneste år inden for vejgodstransporten. I 2019 var der 263 ulykker per 10.000 beskæftigede og i 2020 var tallet 252. Det er en udvikling, som vi skal glæde os over.

Det er ikke underligt, at der ind i mellem sker ulykker. Vi flytter tungt gods, og vi har mange aflæsningssteder af varierende kvalitet. Men der er alligevel nogle fællestræk ved mange af arbejdsulykkerne. Derfor vil det være muligt at forhindre en del ulykker med god instruktion og ved at være omhyggelig.

 

Arbejdstilsynet peger på tre kritiske situationer. Der er en del chauffører, som kommer til skade, når de stiger ind og ud af førerhuset. Andre klemmer hænder og fingre mellem paller med gods. Og en del kommer alvorligt til skade, fordi de falder ned fra liften.

 

Jeg vil opfordre ledelse og medarbejdere til at diskutere sikkerhed i lige så høj grad, som de diskuterer produktion og kvalitet. Så vil man uden tvivl kunne reducere risikoen for ulykker. På de fleste arbejdspladser er der et stort fokus på sikkerhed, men der er helt sikkert også arbejdspladser, som kan gøre det bedre.

Det er i alles interesse, at antallet af arbejdsulykker bliver bragt ned. Det bør være et mål for os i de kommende år. Hvis du har brug for afklaring eller er i tvivl om regler på området, er ATL og DI selvfølgelig klar til at give råd og vejledning”.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk