Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Diesel er blevet sikkerhedspolitik

Søgeord:

5. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

200 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Lykke Friis og øvrig jury forbereder sig på uddelingen af DTL’s Den Grønne Transportpris.

 

Nødvendigheden af at foretage en grøn omstilling af transportsektoren er blevet større med den markedssituation, der er skabt som følge af krigen i Ukraine. Det er blevet en fælles europæisk opgave at løfte byrden, og her kan EU’s strategier hjælpe til. Det mener direktør Lykke Friis, der er blandt de seks medlemmer af juryen for Den Grønne Transportpris, skriver DTL Danske Vognmænd.

 

- Diesel og benzin er gået hen og blevet sikkerhedspolitik i den tid, vi lever i. Så vi er simpelthen nødt til at omstille os – også når det gælder transport, fastslår Lykke Friis, direktør for Tænketanken Europa og tidligere klima- og energiminister.

 

Hun er sammen med seks øvrige jurymedlemmer med til at nominere kandidater til Den Grønne Transportpris, der i øjeblikket søger efter grønne transportvirksomheder.

- Vi kan gøre utroligt meget i fællesskab på europæisk plan, for eksempel ved at sætte gang i brændselsceller, bare for at nævne én ting. Så det er virkelig noget, hvor EU’s samlede omstilling, det, der hedder ”Fit for 55”, kan være med til, at vi bliver uafhængige af fossile brændstoffer. Og det gælder naturligvis også det, der kommer fra Rusland, siger Lykke Friis.

 

Foruden Lykke Friis deltager MF og transportordfører for Socialdemokratiet Thomas Jensen. Han er klar på opgaven og glæder sig til at dykke ned i de forskellige cases og tiltag, som de nominerede virksomheder har bragt i spil for at gå en grønnere fremtid i møde.

 

Fra erhvervslivet har arrangørerne af prisen, DTL – Danske Vognmænd og Jyske Finans, hentet Rune Grøndahl, partner i KPMG Acor Tax. Rune er ”Head of Automotive” i Danmark og har solid erfaring med rådgivning af virksomheder og myndigheder, der beskæftiger sig med transport.

Som repræsentant for den operative vognmandsvirksomhed deltager Helle Bjerrum Holm, miljøkoordinator hos Aalborg Vognmandsforretning A/S i juryen. Helle er mangeårig miljøkoordinator hos Aalborg Vognmandsforretning AVAS og har altid haft et stort fokus på miljøet i sit arbejde. Miljøerfaringerne bliver afgørende, når Helle vurderer de nominerede til prisen.

 

Den brede tekniske side i juryen dækkes af Finn Bjerremand fra DTL - Danske Vognmænd. Finn er teknisk konsulent, testkører og bilanmelder i DTL Magasinet DANSKE VOGNMÆND. Finn har altid haft fingrene dybt begravet i transportsektoren og har årtiers erfaring med vejtransport.

 

Endelig har DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard plads i juryen. Med sin solide erhvervspolitiske erfaring fra Christiansborg, Bruxelles og Genève samt flere bestyrelsesposter i transportverdenen har Erik det forkromede overblik i juryen, når de nominerede skal findes.

Den Grønne Transportpris bliver uddelt på messen Transport 2023 i Herning den 20. – 22. april næste år.

 

Det foregår ved, at den udvalgte jury sætter sig sammen og nøje gennemgår de forskellige bud på en vinder. Når alle jurymedlemmerne har afgivet deres stemmer, vil vinderen samt 2.- og 3. pladsen blive offentliggjort på Transportmessen. Pengene, der følger med placeringerne, skal gå til yderligere miljøforbedringer i virksomheden.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk