Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Disponent med appetit på videreuddannelse

Søgeord:

23. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

309 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mathias tog bachelor i sin fritid: - Jeg trængte til at udfordre mig selv.

 

Dette er ikke arbejdstimer, man mangler, når man skal færdiggøre en Bachelor i International Business, samtidig med at man er ved at åbne en helt ny logistikterminal med seks ansatte og 50 tilknyttede lastbiler.

 

Spørg bare Mathias Kallan fra Kolding, der er seniordisponent hos nyåbnede DB Schenker i Taulov.

 

Hvis Mathias Kallan fra Kolding bladrer tilbage i kalenderen for de seneste par måneder, er det ikke udfordringer, den 31-årige koldingenser har savnet.

 

Fra begyndelsen af januar var der knald på for at få åbnet en ny terminal i Taulov. Her har han ansvaret for et nyoprettet team på seks ansatte, der sikrer, at al gods kommer afsted til rette tid og med den korrekte destination fra det 7000 kvadratmeter store logistikcenter, som DB Schenker har valgt at placere her. Der er 50 lastbiler tilknyttet Mathias’ afdeling.

Hele opstarten er foregået samtidig med, at han har taget en online-uddannelse som Bachelor i International Business hos IBA Erhvervsakademi Kolding. En uddannelse, som kom i hus sideløbende med de første åbningsuger af terminalen i Taulov. Den engelsksprogede uddannelse bestod han med ”first class honours”, hvad der vil svare til et dansk 12-tal.

 

Og Mathias lægger ikke skjul på, at det i perioder har været en større omgang at skulle afslutte studierne ved siden af sit fuldtidsarbejde.

 

- Under opstarten af vores terminal brugte jeg 70-80 timer om ugen på job og studier til sammen. Det tog ind i mellem lidt mere tid, end jeg havde regnet med, men jeg føler til gengæld, at det er en måde at bygge en karakter op på. Det viser i hvert fald noget disciplin, og hvad man kan opnå, hvis man vil arbejde for det, siger den nyudklækkede bachelor.

Champagne og klapsalver

Og han glæder sig over, at da uddannelsen blev gjort færdig, var det også noget, som blev bemærket på arbejdspladsen.

- Da jeg havde været til den sidste mundtlige eksamen, blev jeg mødt af klapsalver på mit arbejde, og vores administrerende direktør var der og gav mig et kæmpe skulderklap. Jeg fik også en flaske champagne med hjem. Jeg har fået mange positive kommentarer fra kolleger og andre, så min fornemmelse er helt klart, at det er en indsats, som kommer til at bane en vej for mig, siger Mathias Kallan.

 

Med i rygsækken har han en uddannelse som markedsføringsøkonom - også fra IBA - og Mathias har arbejdet som disponent hos transportvirksomheden DHL Freight, før han skiftede til DB Schenker. Forinden var han begyndt at efteruddanne sig i fritiden.

- Jeg kunne mærke, at jeg trængte til at udfordre mig selv, siger Mathias, som slog til, da han opdagede, at det var muligt at tage en bachelor ved siden af, at han passede sit arbejde som normalt:

 

- Så kunne jeg bygge viden op, uden at jeg gik i stå midt i karrieren. Det var en perfekt kombination for mig. Og da uddannelsen er online, kunne jeg planlægge studierne, når det passede mig bedst, siger han.

Stor kæreste-forståelse

Mathias Kallan bor i Kolding med sin kæreste og hendes datter. Den lille familie har været en kæmpe støtte undervejs gennem uddannelsen, siger Mathias.

- Der har været stor forståelse, når jeg har brugt mange timer i løbet af en weekend på at studere. Og min kæreste har samtidig været god til at hive mig væk indimellem for at få en pause, for det har man også brug for.

 

 

International Business foran skærmen

- Online har man helt op til seks år til at tage en uddannelse på deltid indenfor International Business.

- Uddannelsen, som IBA udbyder i samarbejde med Leeds Beckett University, har fokus på de komplekse udfordringer, når man arbejder i et internationalt miljø.

- Fagene omhandler blandt andet økonomi, kommunikation og ledelse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk