Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DSV-direktør i spidsen for vej-klimapartnerskab

Søgeord:

11. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

658 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Jens Bjørn Andersen for bordenden i regeringens nye klimapartnerskab for landevejstransporten.

 

Det bliver Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør for DSV Panalpina, der skal stå i spidsen for regeringens klimapartnerskab med landevejstransporten, der skal have fokus på den grønne omstilling af vejgodstransporten.

 

Ifølge Transportministeriet stammer 29 procent af de samlede danske udledninger af drivhusgasser fra transportsektoren. Et tal, ministeriet forventer stiger til 34 procent, hvis ikke der gøres tiltag på området.

 

- Det er fuldstændig afgørende, at vi får hul på omstillingen af transportsektoren, hvis vi skal i mål med regeringens ambitiøse klimamål. Tænk over, hvor meget vi transporterer os selv hver eneste dag. Og hvor mange varer, der skal fragtes på tværs af lande og landegrænser. Det skal vi kunne gøre mere klimavenligt i fremtiden. Med ny teknologi. Med nye løsninger. På smartere måder. Det skal vi samarbejde om. Derfor er jeg meget glad for, at Jens Bjørn Andersen, som står i spidsen for Danmarks største transport- og logistikvirksomhed, har sagt ja til at være formand for vores nye klimapartnerskab, siger transportminister Benny Engelbrecht.

I en skriftlig meddelelse fra Transportministeriet udtaler Jens Bjørn Andersen:

 

- Jeg er meget begejstret for at skulle lede klimapartnerskabet omkring landtransport. Det er et meget positivt træk, at dialogen mellem erhvervslivet og regeringen sættes på dagsordenen på denne måde. Det er vigtigt, at vi skruer op for dialogen og sammen finder bæredygtige løsninger, der sikrer en reel grøn omstilling og en fortsat konkurrencedygtig branche – nationalt og internationalt. Det er et emne, der ligger mig meget på sinde, og jeg ser frem til at tage hul på opgaven, siger Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør for DSV Panalpina.

 

Partnerskabet skal række ud til centrale aktører i landtransportsektoren, og regeringen ønsker at modtage partnerskabets anbefalinger, så de kan indgå i regeringens udspil til en klimahandlingsplan, lyder det. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com