Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Efter Georg Stage er det svært at blive arbejdsløs

Søgeord:

11. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

224 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Arbejdsmarkedet vil rigtigt gerne have ”elever” fra skoleskibet Georg Stage.

 

Hvis man ønsker at blive en af de 45.000 unge, der hverken er i job eller uddannelse, skal man IKKE søge ind på Skoleskibet Georg Stage, som har ansøgningsfrist mandag 15. november.

 

Skoleskibet Georg Stage har succes med at uddanne unge, som ellers ikke er glade for skolesystemet.

 

- Jeg kom til jobsamtale, allerede inden jeg var færdig med uddannelsen, siger Torkil Frydal Hyllestad, der var elev i foråret 2021.

 

- Vi lå i Esbjerg, og rederiet Esvagt inviterede os på en rundvisning. De sagde, at vi kunne skrive en ansøgning med det samme, hvis vi var interesserede.

 

Det gjorde Torkil, og så kom han til samtale og gik direkte i job.

 

Skoleskibet giver praktisk talt jobgaranti: 99 procent af dem, der gennemfører, kommer i job eller videreuddannelse, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

 

Det skriver

Find penge til to togter

Skibet sejler to togter om året og optager i alt 126 unge. Det har der været penge til de seneste år, men det risikerer at stoppe nu. På finansloven for 2022, som politikerne for øjeblikket diskuterer på Christiansborg, står Georg Stage til at miste det ene togt, og kan dermed kun uddanne halvt så mange søfolk til næste år. Det vil koste ca. 8 millioner kroner at sikre Georg Stage det andet togt årligt.

 

 - Georg Stage har en eminent evne til at få de unge ombord i uddannelsessystemet, og eleverne er efterspurgte i erhvervslivet. Så både menneskeligt og samfundsøkonomisk er der en stor gevinst ved at lade skibet sejle med så mange unge som muligt, siger direktør Asser Amdisen og fortsætter:

- Regeringen har sat fokus på de 45.000 unge, der står uden job og skole. Vi har en del af løsningen, så lad os da bruge den”.

 

Ansøgningsfristen for første togt i 2022 er mandag d. 15. november, og ansøgning sker via Georg Stages hjemmeside.

 

 

Georg Stage er en tremastet fuldrigger fra 1934, der optager 63 elever på hvert togt. Stiftelsen har drevet skoleskib siden 1882.   /Smir

 

Se mere på www.GeorgStage.dk

 

For ydereligere oplysninger, kontakt gerne direktør Asser Amdisen på 21 37 45 52.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk