Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ejerlederpris til USTC-stifter

Søgeord:

18. november 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

191 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Torben Østergaard-Nielsen modtager Årets Hæderspris 2022.

 

Torben Østergaard-Nielsen, stifter og ejerleder i United Shipping & Trading Company A/S (USTC), modtog Årets Hæderspris 2022 ved Landskåringen af Årets Ejerleder hos PwC i Hellerup.

 

Det er PwC, Nykredit og Dansk Erhverv, der står bag kåringen af Årets Ejerleder i Danmark, og det er sjette gang, at landsjuryen for Årets Ejerleder har valgt at uddele hædersprisen.

 

I en pressemeddelelse fra PwC beskrives Torben Østergaard-Nielsen som en unik ejerleder, der igennem en lang årrække har haft og fortsat har en betydelig indflydelse på udviklingen af dansk erhvervsliv.

 

Torben Østergaard-Nielsen startede som 20-årig som elev i skibsmæglerfirmaet Julius Mortensen i Fredericia. I 1978 bliver han som kun 24-årig administrerende direktør for skibsmæglerfirmaet H. Sommer i Middelfart, og i 1981 grundlægger han Dan-Bunkering, som i dag er et datterselskab i Bunker Holding-gruppen.

 

Torben Østergaard-Nielsen bliver senere også ejer af Julius Mortensen og samler alle sine aktiviteter i firmaet United Shipping & Trading Company (USTC), som han bliver eneejer af i 1998, og som i dag er blandt Danmarks 10 største virksomheder med en omsætning i seneste regnskabsår på over 120 mia. kr.

Markant skikkelse

- Torben Østergaard-Nielsen har gennem en årrække været en markant skikkelse i erhvervslivet - ikke bare i Danmark, men globalt. Han har gennem sin flotte karriere udvist en utrolig flid, beslutsomhed og skaberkraft, som ikke alene har været med til at sætte en række danske virksomheder på verdenskortet, men samtidig skabt og sikret et betydeligt antal af danske og globale arbejdspladser, siger Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør og Senior Partner i PwC.

 

USTC har i dag over 4.000 medarbejdere, er repræsenteret på alle kontinenter i 40 lande med mere end 140 kontorer og har hovedsæde i Middelfart. Den oprindelige kerneforretning er i dag verdens største leverandør af skibsbrændstof.

 

- Årets Hædersprismodtager har med sin sans for forretning, mod og dygtighed opnået både massiv vækst i den oprindelige forretning og opnået succes på nye forretningsområder. Han er kort sagt indbegrebet af en rigtig entreprenant ejerleder, understreger Mogens Nørgaard Mogensen.

Døtre tager over

Torben Østergaard-Nielsen har desuden gennemført et succesfuldt generationsskifte. I 2020 blev døtrene Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Rechnitzer gjort til medejere af virksomheden og fik hver en tredjedel af ejerskabet i virksomheden. Tidligere i år overlod han posten som adm. direktør til Nina Østergaard Borris.

 

- Vi er glade for, at Årets Hæderspris går til Torben Østergaard-Nielsen, som i høj grad har vist mod, vedholdenhed og kommerciel fornuft. Som foreningsejet virksomhed tror vi på, at vi og vores kunder bliver stærkere sammen. Derfor er vi glade for, at Årets Hæderspris går til en person, som ikke alene har været en god samarbejdspartner for os i Nykredit, men som med sin arbejdsomhed også er en inspirationskilde for andre i dansk erhvervsliv, siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

Også hos Dansk Erhverv ser man stor grund til at fejre den nykårede Hædersprismodtager 2022.

 

- Torben Østergaard-Nielsens karriere spænder over næsten fem årtier, og han har styret en succesfuld virksomhed sikkert igennem perioder med oliekriser, Berlinmurens fald, globaliseringens acceleration, utrolige innovationer og talrige nationale, regionale og globale kriser. Det fortjener anerkendelse, siger Gitte Lillelund Bech, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

 

Om Hædersprisen

For sjette år i uddeler Landsjuryen for Årets Ejerleder (PwC, Nykredit, Dansk Erhverv, Årets Ejerleder 2021) en særlig Hæderspris i forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder, hvor vi anerkender og hædrer en ejerleder i Danmark, som gennem en årrække har ydet en enestående indsats og haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv. Hædersprisen går til en ejerleder, som gennem en lang årrække har haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv og er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder:

Besidder modet til at træffe beslutninger i en omskiftelig verden

 

Har ambitionerne og viljen til hele tiden at sætte nye og højere mål og herefter ”drivet” og evnerne til at indfri disse

 

Er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder.

Kort fortalt, så er modtageren en evig kilde til inspiration for såvel nuværende som næste generation af ejerledere.

 

Tidligere Hædersprismodtagere

Anders Holch Povlsen, Bestseller (2021), (2020 var særår grundet COVID-19, hvorfor prisen ikke blev uddelt her), Lars Kann-Rasmussen, VKR Gruppen (2019), Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/S (2018), Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for fondene A.P. Møllers familiefond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (2017) og Købmand Lars Larsen (2016).

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk