Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Energiklynge vil løfte innovation

Søgeord:

5. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

310 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fem klyngeorganisationer vil konsolidere på energiområdet.

 

Danmark har en klar styrkeposition inden for energiteknologi og har både aktuelt og historisk sat barren højt for innovative og teknologiske løsninger på energiområdet.

 

For at sikre og udbygge den styrkeposition har fem klyngeorganisationer ansøgt Erhvervsstyrelsen og Erhvervsfremmebestyrelsen om midler til at undersøge mulighederne for en konsolidering af klyngearbejdet på energiområdet. Bag ansøgningen står klyngerne Energy Innovation Cluster, CLEAN, House of Energy, Gate21 og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling.

 

De fem klyngeorganisationer vil nu afdække potentialet i at etablere en samlet energiteknologiklynge. Det første skridt er at gå i dialog med industrien, så det sikres, at en ny konsolideret energiklynge i Danmark er drevet af industriens behov for innovation og samarbejde, lyder det.

- Ansøgningen udspringer dels af den forenklingsdagsorden, der er på erhvervsfremmeområdet, dels af det betydelige potentiale, vi ser i et forenklet klyngelandskab på energiområdet, siger Lykke Friis, Bestyrelsesformand for House of Energy, som er ansøgningens hovedansøger.

 

- Det vil give god mening for industrien med én samlet energiklynge. Det vil mindske overlap og bidrage til, at vi får mest mulig innovation ud af vores erhvervsfremmeindsats, siger hun. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk