Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Erfaren økonom til IATA

Søgeord:

19. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

267 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Organisationen ansætter Marie Owens Thomsen.

 

IATA udnævner ny cheføkonomist i skikkelse af Marie Owens Thomsen, der tiltræder 4, januar 2022.

 

Owens Thomsen kommer fra Banque Lombard Odier, hvor hun har fungeret som Head of Global Trends and Sustainability siden 2020. Inden da var hun mangeårig Global Head of Investment Intelligence (2011-2020) hos Indosuez Wealth Management. Derudover har hun fungeret som cheføkonom og relaterede roller for Merrill Lynch, Dresdner Kleinwort Benson og HSBC. Hendes varierende karriere omfatter også iværksætteri og markedsudviklingsaktiviteter.

 

- Maries arbejde med makroøkonomiske spørgsmål med fokus på bæredygtighed vil forberede hende til at tage fat på luftfartens vigtigste problemer – nemlig genopretning fra Covid-19 og bæredygtighed. Hun kommer uden for luftfartssektoren og vil bringe værdifuld ny indsigt og perspektiver. Og jeg er overbevist om, at hun vil videreføre IATA’s ry for objektiv rapportering og analyse, der er essentiel for at forklare luftfartens bidrag til den globale økonomi og fortaler for, at flyselskaberne skal have succes, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

- Jeg slutter mig til IATA for at bidrage til luftfartssektoren, som har været en formidabel langsigtet drivkraft for økonomisk vækst. Jeg vil gøre dette med en forskningstilgang, der identificerer årsagsfaktorer for kritiske problemer og deres højt prioriterede løsninger. Dette er vigtigt, da luftfarten begynder genopretningen fra Covid-19 og fortsætter rejsen mod netto-nul-emissioner. Jeg ser frem til en fremtid, hvor luftfarten kan blomstre inden for en bæredygtig global økonomi, lyder det fra Owens Thomsen, der efterfølger Brian Pearce, der trak sig tilbage fra IATA tidligere på året efter at have været cheføkonom siden 2004. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk