Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Erfaren profil skal genstarte CPH

Søgeord:

23. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

298 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Jan Juul Christensen er ny kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne.

 

For kort tid siden bekræftede IATA, hvad de fleste af os havde på fornemmelsen: 2020 blev det værste år for luftfarten nogensinde. Branchen tabte i omegnen af svimlende 800 mia. kr., ifølge den internationale luftfartsorganisation, og en betragtelig del af det beløb er svundet ind i lufthavnens pengekasser.

 

Hos Københavns Lufthavne (CPH) har krisen udløst et behov for genstart og genopbygning, og hos CPH rimer genopbygning på blandt andet kommunikation.

 

Således hentes Jan Juul Christensen nu ind som koncernens nye SVP og kommunikationsdirektør. Den 51-årige nye direktør kommer senest fra en stilling som partisekretær i Socialdemokratiet. Her har Jan Juul Christensen været organisatorisk leder af partiet siden 2016. Før det har han blandt andet arbejdet som managing partner og dansk CEO hos Rud Pedersen Public Affairs, kommunikationschef for KODA, senior rådgiver hos Radius og pressechef i Socialdemokratiet. Han er uddannet Cand. Scient. i PR fra Roskilde Universitet i 1994.

- Med Jan Juul Christensen som ny kommunikationsdirektør får vi en erfaren leder med indgående viden og et stærkt netværk i politik, medie- og kommunikationsverdenen, siger administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye.

 

- Der er brug for al den erfaring, Jan Juul Christensen tager med til Københavns Lufthavn. Vi har måttet sige farvel til flere end 800 medarbejdere, bremse investeringer og trække mere end 2 mia. kr. på kassekreditten for at holde CPH åben for fragt og den smule passagertrafik, der har været. Nu er vi i gang med at genstarte lufthavnen – og her vil Jan få en vigtig rolle, fortsætter direktøren.

 

Den 1. oktober sætter Jan Juul Christensen sig i spidsen for den afdeling i lufthavnen, der arbejder med public & regulatory affairs, presse, Corporate Responsibilty, intern kommunikation, brand og nabo-kommunikation.

Jan Juul Christensen udtaler:

 

- Københavns Lufthavne A/S er en af Danmarks største og mest spændende virksomheder, der har stor betydning for Danmarks økonomi og erhvervsliv. Coronapandemien har ramt lufthavnen hårdt på omsætningen, og udfordringen er nu at få genskabt rejseaktiviteten og genrejst virksomheden. Jeg skal sammen med afdelingen blandt andet bidrage til at gennemføre lufthavnens strategi og fremme en ansvarlig og bæredygtig drift og omstilling af lufthavnen – en opgave, jeg glæder mig meget til, siger Jan Juul Christensen.

 

Privat bor den 51-årige Jan Juul Christensen på Amager, er gift med Jette Sørensen og far til Anna på 21 og Sebastian på 14 år. Fritiden bruges – med egne ord - på ture med hunden eller på racercyklen, en god bog, madlavning og i fodboldens verden at heppe på såvel Liverpool som Brøndby. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com