Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Et år uden Lost Time Incidents på Esbjerg Havn

Søgeord:

17. januar 2023  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

141 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fokus på sikkerhed nedbringer antallet af ulykker for Blue Waters stevedore- og terminalarbejdere i Esbjerg.

 

En vigtig milepæl er nået for Blue Water.

 

På daglig basis udfører knap 60 fastansatte stevedore- og terminalmedarbejdere i Esbjerg et vanskeligt arbejde. De håndterer enorme og tunge godsmængder ved hjælp af avanceret maskineri og udstyr. Denne type arbejde har traditionelt været risikofyldt, men gennem et styrket fokus på sikkerhed har Blue Waters medarbejdere på Esbjerg Havn gået gennem 2022 uden en eneste Lost Time Incident (LTI). LTI er den internationale betegnelse for et uheld eller en ulykke, hvor den, der kommer til skade, må sygemeldes som følge af uheldet.

 

- Vi har med vores Dare to Care-kampagne arbejdet hårdt for at gøre Blue Water til en sikker og tryg arbejdsplads inden for en risikobetonet industri. Det arbejde bærer nu frugt, og alle medarbejdere fortjener stor ros for indsatsen for vores alles sikkerhed, forklarer Søren Messmann, Head of Operations og HSSEQ, Blue Water Port Services.

Modellen fra Esbjerg Havn bliver global målestok

I 2019 besluttede Blue Water at gøre sikkerhed til et strategisk punkt i forretningsudviklingen. Derfor er der siden blevet arbejdet struktureret for at undgå ulykker med fravær. Dette er blevet gjort gennem en lang række initiativer under overskriften ’The Blue Water Safety Journey’.

 

En tæt og positiv dialog mellem de operationelle terminalmedarbejdere, formænd og HSSEQ-gruppen var udslagsgivende for, at Dare to Care-konceptet blev udviklet. Intentionen var at sikre et trygt arbejdsmiljø ved fælles læring og forbedringer.

 

Dare to Care-initiativet, som startede på havnen i Esbjerg, har givet et globalt aftryk på Blue Waters mere end 70 globale lokationer. I dag arbejder man hos Blue Water med et globalt fokus på at udbrede den samme sikkerhedsmodel med lokale tilpasninger for at minimere risici for medarbejdere og gods.

- Vi er stolte af, at vores arbejde i Port Service kan gavne sikkerheden i det større billede. I 2023 fortsætter vi med at tage dialogen om, hvad sikkerhed er i udførelsen af den enkelte opgave, vi tager ingen chancer, vi lytter til og lærer af hinanden og forbedrer os sammen, afslutter Søren Messmann.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk