Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Europæisk vind-lobby vælger ny formand

Søgeord:

19. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

256 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Dansker fra Vestas udpeget som næstformand.

 

WindEurope, brancheorganisation for den europæiske vindenergibranche, vælger Sven Utermöhlen, administrerende direktør for vindenergi hos RWE Renewables, som ny bestyrelsesformand for en 18-måneders periode.

 

Bestyrelsen udnævner samtidig danske Kresten Ørnbjerg, head of global public affairs i Vestas, som ny næstformand.

 

- De kommende måneder bliver afgørende for vindenergi i Europa. EU’s REPowerEU-dagsorden kræver en endnu hurtigere udvidelse af vedvarende energi for at hjælpe med at forbedre Europas energisikkerhed. Det kræver igen en hurtig indsats for at fremskynde tilladelsen af nye vindmølleparker. Og for at tackle de problemer, som Europas vindenergiforsyningskæde står over for. I Sven Utermöhlen har WindEurope valgt en meget erfaren og dygtig administrerende direktør til at fungere som dens formand for de næste 18 måneder, siger WindEuropes administrerende direktør, Giles Dickson.

Sven Utermöhlen siger:

 

- Jeg er beæret over at blive valgt til at repræsentere den hele værdikæde af vindenergi i Europa – en industri, der gennem job og innovation bidrager til at opbygge en fremtid med lavt kulstofindhold. En hurtigere udbygning af vindenergi er særlig vigtig, hvis vi skal nå de europæiske klimamål og målet om større energisuverænitet. Samfundet, vores politiske ledere og vi som industri er nødt til at påtage os et større ansvar for at få det til at fungere og frem for alt gribe de muligheder, der opstår ved energiomstillingen. For at fremskynde udbygningen af vindenergi skal der træffes nøglebeslutninger nu. Der er især behov for hurtigere planlægnings- og godkendelsesprocedurer. Mere end nogensinde er energipolitik sikkerhedspolitik. At levere Green Deal er et klima- og sikkerhedskrav. Vindindustrien er fast besluttet på at levere, selv i disse udfordrende tider, siger han.

Kresten Ørnbjerg siger:

 

- Jeg er beæret over at blive valgt som næstformand for WindEurope. En blomstrende vindindustri er nøglen til at styrke Europas økonomi og dets energisikkerhed. Jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med vores medlemmer for at sikre, at de rigtige politiske rammer implementeres, så vindindustrien kan levere vores investering i Europas energisystemer og bygge den skala, der er nødvendig for at opfylde Europas klimamål, siger Kresten Ørnbjerg, der har 13 års erfaring med vindenergi hos Vestas.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk