Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flere vælger erhvervsuddannelse

Søgeord:

27. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

308 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stigning på 0,7 procent mod sidste år.

 

Det går langsomt, men fremad hvad angår søgningen blandt grundskoleelever mod erhvervsuddannelserne.

 

For tredje år i træk er søgningen til erhvervsuddannelserne er steget for tredje år i træk, og på trods af et fald er gymnasieuddannelserne dog fortsat det mest populære valg blandt elever i 9. og 10. klasse.

 

Det skriver Undervisningsministeriet.

 

Hver femte elev, som forlader grundskolen (20,1 procent), ønsker i 2019 at begynde på en erhvervsuddannelse. Det er en stigning på 0,7 procentpoint siden sidste års søgning og 1,6 procentpoint siden søgningen i 2017. I alt har 13.309 elever søgt mod en erhvervsuddannelse. Det er 414 elever eller 3,2 procent flere end sidste år. Hver tredje elev, der søger en erhvervsuddannelse, vælger en eux, hvor man både får svendebrev og samtidig opnår generel studiekompetence, så man har mulighed for at læse videre, som dem der gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse.

- Det er positivt, at vi for tredje år i træk ser en fremgang i søgningen til erhvervsuddannelserne. Men jeg havde gerne set, at fremgangen var endnu større. Der er stadig store kommunale forskelle, så jeg vil igen opfordre kommuner til at søge inspiration hos andre kommuner, der forstår at introducere folkeskoleeleverne for erhvervsuddannelserne. Der er så mange muligheder for de unge med en erhvervsuddannelse. Det tror jeg, at mange elever og forældre overser. Måske sommerens folkeskoleeksamen og de nye adgangskrav til gymnasiet vil føre til, at flere elever ender med at begynde på en erhvervsuddannelse – det vil vi holde øje med, siger undervisningsminister Merete Riisager.

 

Det er fortsat i Nordjylland, at flest unge, andelsmæssigt, søger mod erhvervsuddannelserne. 25,7 procent har en erhvervsuddannelse som førsteprioritet i Region Nordjylland. Hovedstaden halter noget efter. Her søger 14,2 procent mod erhvervsuddannelserne, hvilket er lavest blandt regionerne.

På kommunalt niveau ligger Læsø, Morsø, Stevns, Vejen og Odsherred alle med en søgefrekvens på over 30 procent til erhvervsuddannelserne. Og samlet set ligger i alt 31 kommuner over målsætningen om, at 25 procent af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse i forlængelse af 9. eller 10. klasse. Lavest ligger kommunerne Gentofte, Rudersdal og Hørsholm. Her søger kun henholdsvis 3,9, 4,5 og 6,0 procent af eleverne mod erhvervsuddannelserne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com