Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første professor i havneudvikling

Søgeord:

15. april 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

424 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Aalborg Havns Jesper Raakjær udnævnt.

 

Aalborg Universitet (AAU) har udnævnt Aalborg Havns udviklingschef, Jesper Raakjær, til landets første professor i havneudvikling. Udnævnelsen bygger bro mellem AAU´s satsning på det maritime forskningsområde blue governance og Aalborg Havns ambitioner om at opbygge et videncenter for havnedrift og udvikling i Aalborg Øst, lyder det.

 

AAU-professor Jan P. M. van Tatenhove, der siden august har ledet Center for Blue Governance:

 

- Jesper Raakjær spiller en afgørende rolle for udviklingen af instituttets forskning inden for maritim forvaltning og dens institutionalisering og dynamik. Mere specifikt bliver han ankermand i forhold til havneudvikling, hvilket blandt andet inkluderer bæredygtighed (miljø, økonomi og socialt), netværk mellem havne og forståelse af regionaliseringsprocesser. Eksempelvis havnenes rolle i makroregionale strategier som knudepunkter for integration mellem land og vand og erhvervsudvikling i havneøkosystemet, siger han.

- Som led i den ambition er målet blandt andet at gøre vores datterselskab Center for Logistik og Samarbejde, CLS, til et videnscenter med national rækkevidde inden for logistik og udvikling, og set fra vores perspektiv er stærke forskningsmiljøer på AAU afgørende for vores mulighed for succes. Derfor håber jeg, at min udnævnelse til professor i havneudvikling vil bidrage til at skabe de absolut bedste betingelser for at lykkes og samtidig være med til at stille nogle interessante og aktuelle cases til rådighed for universitetet, som kan være med til at konsolidere AAU i verdenseliten inden for havneudvikling og maritim forskning, lyder det fra Jesper Raakjær. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk