Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fuld damp på antallet af chaufførlærlinge

Søgeord:

1. november 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

182 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Godt 900 nye uddannelsesaftaler i vejgodstransporten i august.

 

Der er fortsat godt gang i uddannelsesaftalerne i vejgodstransporten. Siden august 2018 er der kommet godt 20 pct. flere aftaler, således at der i august 2022 blev indgået 916 nye aftaler indenfor det seneste år. ATL glæder sig over udviklingen.

 

- På trods af den store mangel på arbejdskraft er det lykkedes vejgodstransporten at tiltrække flere nye lærlinge i 2022. De seneste tal på lærlingeområdet viser, at antallet fortsat ligger et sted mellem 900 og 1.000 chaufførlærlinge, og det er rigtig positivt, siger Lars William Wesch, der er branchedirektør i ATL.

 

- Det er en rigtig god nyhed, at vi på trods af den store mangel på arbejdskraft er lykkedes med at tiltrække nye lærlinge til branchen, siger han i en pressemeddelelse fra ATL.

Virksomhederne selv

Og æren for væksten i antallet af nye lærlinge kan i høj grad tilskrives virksomhederne selv, vurderer branchedirektøren.

 

- Det er er ikke mange år siden at antallet af nye lærlinge næsten var det halve. Det viser både hvor stort behov branchen har for nye medarbejdere, men også en stor vilje til at påtage sig et uddannelsesansvar og gøre det attraktivt at gøre karriere som chauffør, siger Lars William Wesch og fortsætter:

 

- Vi skal som branche fortsætte den gode indsats, og så skal vi politisk kæmpe for, at det bliver langt mere attraktivt for endnu flere unge at søge ind på erhvervsuddannelserne i fremtiden,

siger han.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk