Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grønt hollandsk-svensk havne-samarbejde

Søgeord:

3. november 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

177 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Rotterdam og Gøteborg slår pjalterne sammen i Green Corridor Initiative.

 

Havnene i Rotterdam og Gøteborg har underskrevet en hensigtserklæring (MoU) og således sat gang i Green Corridor-initiativet for bæredygtig shipping mellem de to store havne.

 

Aftalen, der blev underskrevet i nærværelse af kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia af Sverige og kong Willem Alexander og dronning Maxima af Holland, vil yderligere styrke havnenes igangværende samarbejde om dekarbonisering og digitalisering.

 

Som en del af Green Corridor-initiativet vil havnene etablere en fælles ramme for samarbejde for at stimulere brugen af nye alternative brændstoffer, som er nødvendige for at nå fuld maritim dekarbonisering og bidrage væsentligt til Paris-aftalens mål.

 

Parterne har til hensigt at forbinde den grønne korridor mellem Gøteborg og Rotterdam til et større netværk af dybhavskorridorer, herunder European Green Corridors Network, der blev lanceret i marts i år af Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero-Carbon Shipping. Rotterdam lancerede for nylig også et stort initiativ til den grønne korridor med Singapores Maritime & Port Authority.

Allard Castelein, administrerende direktør for Port of Rotterdam Authority:

 

- Dette Green Corridor-initiativ er en del af vores igangværende bestræbelser på at samle parter på tværs af forsyningskæden for at hjælpe med at realisere mere bæredygtig skibsfart til støtte for Paris-aftalen. Vi er meget glade for yderligere at udvide vores igangværende samarbejde med Gøteborg om bæredygtighed på denne måde, og vi ser frem til at få flere parter med på banen.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk