Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hapag-Lloyd-køb af DAL afsluttet

Søgeord:

9. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

180 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Med købet understreger rederiet strategien om yderligere vækst i Sydafrika.

 

Det tyske containerrederi Hapag-Lloyd har færdiggjort købet af containerskibsforretningen hos Deutsche Afrika Linien (DAL) efter at have underskrevet rammeaftalen i marts 2022. Købet understøtter Hapag-Lloyds strategi om yderligere vækst på det sydafrikanske marked, lyder det.

 

- Vi er meget glade for transaktionens afslutning og ser frem til at byde DAL-kollegerne velkommen, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør i Hapag-Lloyd.

 

- Med deres brede erfaring og markedskendskab vil de støtte os markant til at vokse yderligere i Afrika, som fortsat er et vigtigt strategisk marked for os. Vi vil nu fuldt ud integrere DAL’s containerlinjeaktiviteter i vores forretning.

 

Især for serviceudbuddet fra og til Sydafrika er DAL en værdifuld tilføjelse, som gør det muligt for Hapag-Lloyd at tilbyde deres kunder et bedre netværk og yderligere havnedækning i regionen.

Med sin lange historie er DAL et etableret linjerederi til transport af containergods og opererer med fire linjefarter mellem Europa, Sydafrika og Det Indiske Ocean. Selskabet med hovedkontor i Hamborg er repræsenteret med egne kontorer i Tyskland og Sydafrika samt gennem tredjepartsagenter i 47 lande verden over. Linjefartsforretningen (inklusive agenturer) beskæftiger mere end 150 personer. DAL ejer et 6.589 TEU containerskib og driver en containerflåde på omkring 17.800 TEU (ejet og leaset), som vil blive overtaget som en del af opkøbet.

 

Fuld kommerciel integration forventes at være afsluttet i fjerde kvartal af 2022.

 

I 2021 havde Hapag-Lloyd opkøbt det Afrika-specialiserede luftfartsselskab NileDutch, hvilket markant styrkede rederiets tilstedeværelse og servicetilbud til og fra Vestafrika. Denne vækstorienterede strategi blev også understreget af flere nye kontoråbninger i Afrika i 2021 og 2020.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk