Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havn og universitet i nordjysk samarbejde

Søgeord:

27. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

250 gange

Læses i øjeblikket af:

0

AAU og Port of Aalborg vil tiltrække international arbejdskraft.

 

Port of Aalborg og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet (AAU) vil samarbejde om at tiltrække internationale virksomheder og højt kvalificeret arbejdskraft. Målet er at gøre Nordjylland til et endnu mere attraktivt sted at placere større virksomheder og rekruttere højtuddannet arbejdskraft.

 

Fælles vision

Omdrejningspunktet for det nye samarbejde bliver en internationalt akkrediteret business school, hvis formål netop er at bidrage til realiseringen af en fælles vision om udvikling af Region Nordjylland og regionens erhvervsliv.

 

- Partnerskabsaftalen mellem Port of Aalborg Logistic og Aalborg University Business Schools (AAUBS) forskningsmiljøer, uddannelser og regionens virksomheder er en ny og visionær måde at tænke bæredygtig forretningsudvikling på. Et samarbejde, jeg har høje forventninger til, da det vil give et løft til erhvervslivet, forskningsmiljøerne og uddannelserne. Et løft, som understøtter AAU’s og Det Samfundsvidenskabelige Fakultets ønske om en tydeligere global profil, siger dekan Rasmus Antoft, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Ifølge Claus Holstein, administrerende direktør i Port of Aalborg Logistic, skal Nordjylland være et skridt foran alle andre i udnyttelsen af specialiseret, teknisk viden, hvis regionen skal være i stand til at tiltrække store internationale virksomheder.

 

- Det handler helt grundlæggende om kapacitetsopbygning. Vi råder over nogle af de dygtigste ingeniører i verden, og ved at kommercialisere deres kompetencer i businessverdenen – eksempelvis i forbindelse med finansiering og marketing – skærper vi vores styrkeposition inden for bæredygtig erhvervsudvikling og gør hele regionen attraktiv for både nationale og internationale virksomheder, siger Claus Holstein.

Stærkere forsknings- og uddannelsesmiljøer

På universitetet ser man frem til i endnu højere grad at kunne bidrage til at løse komplekse problemstillinger i tværfagligt samarbejde med tekniske og naturvidenskabelige fagområder til gavn for det regionale erhvervsliv i Nordjylland.

 

- Det er et strategisk vigtigt partnerskab for os, fordi det giver nye faglige og økonomiske vækstmuligheder for vores forsknings- og uddannelsesmiljøer. Et stærkere fokus på international erhvervsvirksomhed og -udvikling vil kunne tiltrække forskere fra ind-og udland, og samtidig vil vi få fagligt bedre rustede studerende på vores BA-uddannelser samt business- og IT-uddannelser, siger institutleder Christian Nielsen, Aalborg Universitet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk